CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 26/12/2022 - 30/12/2022

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 04/01/2023

04 sijeиanj, 2023
Tjedna analiza 04/01/2023 Ekonomski kalendar

Euro je porastao u odnosu na dolar prošli tjedan, dosegnuvši šestomjesečni maksimum. Sve su veća očekivanja da će Europska središnja banka nastaviti povećavati kamatne stope tijekom duljeg razdoblja, dok raste povjerenje da će EU ove zime izbjeći ograničenja i energetsku krizu.

Britanska funta porasla je u odnosu na dolar. Štrajkovi željezničkih radnika u Ujedinjenom Kraljevstvu naglasili su negativne ekonomske izglede u zemlji i ograničili rast funte.

Par USD/Yen pao je i dosegao šestomjesečni minimum nakon što je jen nastavio dobivati podršku kao utočište usred rastućih napetosti na Korejskom poluotoku.

Cijene zlata nastavile su rasti, dosegnuvši rekordne višemjesečne maksimume unatoč manjem obujmu trgovanja tijekom božićnog tjedna. Slabiji dolar podržao je plemeniti metal, dok zlato i dalje ima koristi od globalnih geopolitičkih napetosti.

Američki indeksi dionica nastavili su padati prošlog tjedna, a tehnološke dionice posebno su teško pogođene. Ovog tjedna trgovci će se nadati da će zapisnici sa sastanka FED-a i NFP podaci poboljšati sentiment među trgovcima.

Cijene nafte skočile su na trotjedne maksimume i završile tjedan rastom. Tržišta su nastavila pozdravljati kraj kineske politike nulte tolerancije prema Covidu. Potporu nafti pružile su vijesti da će predsjednik Putin zabraniti izvoz nafte u zemlje koje postavljaju ograničenje cijene ruske nafte.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada