CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 02/01/2023 - 06/01/2023

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 11/01/2023

11 sijeиanj, 2023
Tjedna analiza 11/01/2023 Ekonomski kalendar

Euro je prošlog tjedna blago pao u odnosu na dolar, dosegnuvši najniži trotjedni nivo nakon što je inflacija u eurozoni i Njemačkoj bila niža od očekivane. Trgovci su prodavali euro u nadi da kamatne stope u eurozoni možda neće porasti tako visoko kao što se ranije očekivalo.

Britanska funta je porasla u odnosu na dolar, dok je dolar blago porastao u odnosu na većinu svojih konkurenata. Dužnosnici Banke Engleske potvrdili su svoju odlučnost da smanje inflaciju.

Par USD/Yen porastao je na dvotjedni maksimum nakon što je Banka Japana objavila da je kupila državne obveznice u vrijednosti od 840 milijardi dolara 2022.

Cijene zlata skočile su na šestomjesečni maksimum, jer su ulagači skloni riziku nastavili težiti ovom plemenitom metalu. Slabiji dolar pruža potporu plemenitom metalu, dok zlato i dalje ima koristi od globalnih geopolitičkih napetosti.

Američki indeksi dionica porasli su prošlog tjedna nakon objavljivanja podataka o zaposlenosti u petak. Dok su se NFP brojke pokazale malo iznad očekivanja, optimizam se povećao nakon što je rast plaća pokazao nižim od očekivanog.

Cijene nafte pale su zbog zabrinutosti radi stanja globalne ekonomije. Podaci o sirovoj nafti također su pokazali porast zaliha u Sjedinjenim Državama, što implicira da je potražnja za naftom opala u odnosu na prethodni tjedan.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada