CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 09/01/2023 - 13/01/2023

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 18/01/2023

18 sijeиanj, 2023
Tjedna analiza 18/01/2023 Ekonomski kalendar

Euro je prošlog tjedna porastao u odnosu na dolar i zabilježio šestomjesečni maksimum. Kreatori politike ECB-a nastavljaju sa namjerom da se bore protiv inflacije, nagoveštavajući da će kamatne stope u eurozoni nastaviti rasti duži period.

Bitanska funta je porasla u odnosu na dolar, dok je dolar nastavio padati u odnosu na košaru drugih valuta. Niža inflacija također potiče pritisak na dolar.

Par USD/Jen pao je na najnižu razinu u sedam mjeseci nakon što je guverner, Kuroda, izjavio da ostaje posvjećen svojoj trenutačnoj monetarnoj politici.

Cijene zlata skočile su na maksimum u osam mjeseci, jer je dragoceni metal ostao atraktivan kod investitora. Američki podaci o inflaciji podržali su dragoceni metal, dok izgledi da će FED usporiti svoj tempo povećanja kamatnih stopa također privlače kupce.

Američke dionice su prošlog tjedn porasle nakon što su se povećale nade da bi američko gospodarstvo moglo iskusiti takozvano meko sljetanje. Pozitivni podaci o inflaciji u SAD također su pružili potporu dionicama.

Cijene nafte su porasle jer su trgovci postali uvjereni da će kineska potražnja za naftom porasti nakon objavljivanja podataka koji to pokazuju u prosincu prošle godine. Uprava za informacije o energetici, prošlog četvrtka je prognozirala povećanje američke potražnje za naftom za 50 tisuća barela dnevno, u poređenju sa prošlom godinom.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada