CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 18/09/2023 - 22/09/2023

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 27/09/2023

27 rujan, 2023
Tjedna analiza 27/09/2023 Ekonomski kalendar

Eurodolar je nastavio padati na najnižu razinu u šest mjeseci nakon što su se podaci o CPI inflaciji u eurozoni pokazali nižim nego što se očekivalo. FED je zadržao kamatne stope na 5,5%, a komentari predsjedavajućeg, Powella, potakli su rast dolara u odnosu na košaricu valuta.

GBPUSD valutni par nastavio je padati nakon što je Banka Engleske neočekivano zamrzla kamatne stope na 5,25%.

Par USD/Yen ponovno je porastao kada je Banka Japana odlučila zamrznuti kamatne stope na -0,10%. Banka je govorila o "izuzetno velikim neizvjesnostima" i navjela da stoji iza svoje trenutačne ultra blage monetarne politike.

Cijene zlata su bile uglavnom nepromijenjene jer investitorima nije pružena pomoć od strane FED-a. Trgovci su zabrinuti da će kamatne stope ostati povišene na dulji period, a rastući dolar čini dragoceni metal skupljim za trgovce stranim valutama.

Dionice u SAD-u su opale jer je negativnost dominirala trgovanjem dionicama. Međutim, u više gradova širom svijeta formirali su se redovi nakon što je iPhone 15 izašao u prodaju. Zabilježeno je da su online porudžbine visoke, a procjenjuje se da prodaja najnovijeg Appleovog telefona nadmašuje prošlogodišnji iPhone 14 za 10%.

Cijene nafte su skočile na rekordno visoku razinu u jedanaest mjeseci, ali su se kretale nešto niže tijekom tjedna. Izjave FED-a izazvale su zabrinutost zbog potražnje za naftom u SAD-u. Krajem prošog tjedna, objavljena je vijest da će Rusija zabraniti izvoz benzina i dizela.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada