CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 20/05/2024 - 24/05/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 29/05/2024

29 svibanj, 2024
Tjedna analiza 29/05/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar je pao unatoč tome što je aktivnost privatnog sektora porasla najbržim tempom u godinu dana. Dolar je porastao u odnosu na svoje parnjake nakon što je posljednji zapisnik sa sastanka FED-a pokazao da su dužnosnici i dalje zabrinuti zbog visoke inflacije.

Britanska funta je porasla u tjednu u kojem su dominirali naslovi o odluci premijera Sunaka da odredi datum održavanja općih izbora za 4. srpanj.

Valutni par USD/JPY je porastao na rekordnu vrijednost u tri tjedna. Stalna slabost jena nastavlja vršiti pritisak na kreatore politike Banke Japana da podignu kamatne stope.

Zlato je naglo palo na dvotjedni minimum do kraja tjedna. Američkih podaci i zapisnik sa sastanka FED-a izazvali su strahove među trgovcima da će ove godine možda biti samo jedno sniženje kamatne stope.

Burzovni indeksi su ostvarili mješovite rezultate, dionice industrijskih tvrtki su pale, ali su tehnološke dionice porasle. Nvidia je skočila nakon što je tvrtka objelodanila rezultate koji su premašili očekivanja. Proizvođač čipova je također iznenadio investitore najavom podjele dionica 10:1 koja će se održati 7. lipnja.

Cijene nafte su u petak pale i dostigle skoro tromjesečni minimum. Padovi su usljedili uoči sastanka OPEC-a narednog tjedna, usred izvještaja o neslaganju među članicama o tome da li nastaviti trenutna smanjenja proizvodnje i u trećem kvartalu.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada