CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 27/05/2024 - 31/05/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 05/06/2024

05 lipanj, 2024
Tjedna analiza 05/06/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar je porastao tijekom volatilnog tjedna u kojem je zabilježio i desetodnevni maksimum i dvotjedni minimum. CPI inflacija u eurozoni u petak je bila nešto viša od očekivane.

Britanska funta je porasla dok je dolar pao u odnosu na većinu svojih parnjaka. Američki ekonomski podaci prošli su tjedan bili nešto slabiji, što je ponovno potaknulo neke nade da bi se inflacija mogla smanjiti.

USD/JPY je blago pao, no u petak je Banka Japana potvrdila da je potrošila 62 milijarde dolara na deviznim tržištima kako bi podržala jen koji je pod pritiskom.

Cijene zlata su u petak pale na najnižu razinu u više od tri tjedna. Cijene su pale nakon što je američki predsjednik Biden predstavio novi prijedlog prekida vatre u tri faze kako bi se potencijalno okončao sukob između Izraela i Hamasa.

Indeksi dionica zabilježili su pad, iako su gubici smanjeni u petak nakon što je ključni pokazatelj inflacije u SAD-u bio ispod očekivanja. NVIDIA je postigla još jedan rekord nakon što je Elon Musk otkrio da će njegova tvrtka xAI koristiti NVIDIA čipove za napajanje svojih proizvoda.

Cijene nafte pale su do zatvaranja tržišta u petak, ali su sredinom tjedna dosegle najvišu razinu u 4 tjedna. Cijene nafte poduprla su izvješća koja sugeriraju da će OPEC pristati nastaviti s postojećim smanjenjem proizvodnje do kraja godine. Dana 2. lipnja, OPEC se sastao i odlučio produljiti postojeća smanjenja do kraja trećeg kvartala.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada