CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 77% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim ponuditeljem. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.
Pretražiti

Tjedna analiza

Tjedni presjek cijena CFD ugovora - 03/06/2024 - 07/06/2024

Tjedni presjek cijena CFD ugovora 12/06/2024

12 lipanj, 2024
Tjedna analiza 12/06/2024 Ekonomski kalendar

Eurodolar je pao nakon što je Europska središnja banka snizila kamatne stope prvi put u pet godina. Banka je smanjila stope za 0,25% na 4,25% nakon što je rekla da su se izgledi za inflaciju poboljšali.

Britanska funta je pala krajem tjedna, dok je dolar porastao u odnosu na većinu svojih parnjaka. Dolar je skočio nakon što su NFP podaci u SAD-u bili iznad očekivanja.

Valutni par USD/JPY pao je nakon što je početkom tjedna dosegnuo najnižu razinu u gotovo tri tjedna. Guverner Banke Japana Ueda rekao je u četvrtak da se banka kreće prema izlasku iz monetarnih poticaja.

Cijene zlata pale su u petak na najnižu razinu u više od mjesec dana nakon objave NFP-a. Zlato je već počelo padati nakon izvješća da će Kina nakon 18 mjeseci prestati kupovati rezerve zlata.

Dionički indeksi su ojačali, a S&P 500 se u petak približio najvišoj razini ikada. Proizvođač čipova za umjetnu inteligenciju NVIDIA preskočio je Apple i postao druga najvrednija javna tvrtka na svijetu, vrijedna više od 3 bilijuna dolara. Podjela dionica NVIDIE održana je u petak.

Cijene nafte pale su sredinom tjedna na najnižu razinu u skoro 4 mjeseca. Međutim, Saudijska Arabija i Rusija mogle bi ponovno pregovarati o dogovorenom sporazumu unutar OPEC-a i potencijalno produžiti smanjenje proizvodnje ako tržište ne bude u ravnoteži.

Podjeli s osobnom mrežom
Spremni za trgovanje?Započnite sada