CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 78% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Сребро - 02/11/2020

Микро анализи

02 ноември, 2020

Содржи само општи информации. Не е наменет за давање на совети за тргување или инвестирање. Вашиот капитал е под ризик.

Среднорочен тренд: Раст

Сребро: преглед

  • Се очекува среброто да се однесува како и златото во идниот период, бидејќи има улога на сигурно заслониште. Со повеќе неизвесност во претсојниот период, побарувачката за сребро би можела да се зголеми како и за златото.
  • АМЕРИКАНСКИТЕ ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ (3 НОЕМВРИ): Грижите од спорните избори (без јасен победник) се зголемуваат, што би можело да ги зголеми несигурностите на почетокот на ноември, што ќе ги упати инвеститорите кон средствата на сигурното заслониште - злато и сребро. Аналитичарите веруваат дека најбитна држава е Флорида, во која се чини дека Доналд Трамп и Џозеф Бајден ќе имаат речиси еднаков резултат. Американските претседателски и конгресни избори ќе се одржат на 3 ноември, и големи стравувања дека на 4 ноември нема да биде јасно, кој е нов претседател на САД.
  • ОЧЕКУВАНИОТ СТИМУЛ БИ МОЖЕЛ ДА ГО ДЕВАЛВИРА ДОЛАРОТ И ДА ГО ПОДДРЖИ ЗЛАТОТО: Аминистрацијата на Трам создаде агенција за Програма на помош за невработени во почетокот на август, откако неделната помош за невработени во вредност 600 долари се заврши во јули. Новата програма која понуди 300 долари неделна помош во период од шест недели се ближи кон крајот во неколку држави. Најновиот развој на настани бара повеќе акција од Демократите и Републиканците, што би можело да ги зголеми шансите тие да постигнат договор за новиот пакет на стимул по претседателските избори (3 ноември 2020). Разговори меѓу Демократите и Белата куќа треба да се продолжат по изборите и се претпоставува дека ќе разговараат за 1,9 трилиони долари.
  • СЕ ОЧЕКУВА АМЕРИКАНСКИТЕ ФЕДЕРАЛНИ РЕЗЕРВИ ДА ГИ ОСТАВАТ КАМАТНИТЕ СТАПКИ БЛИСКУ ДО 0,00% ЗА ПОДОЛГ РОК: Претседателот на Федералните резерви, Џером Пауел, објави нов пристап за американската монетарна политика, дозволувајќи растот на инфлација и невработеноста во замена за ниски каматни стапки. По едногодишен преглед, Пауел рече дека Федот ќе бара инфлацијата да се движи околу нивото 2,00%.
  • ПОБАРУВАЧКА ЗА СРЕДСТВА НА СИГУРНОТО ЗАСЛОНИШТЕ, ЗЛАТО И СРЕБРО ПОРАДИ Covid-19 ПРЕДИЗВИКА ФИНАНСИСКА КРИЗА: Треба да очекуваме златото и среброто да заздрават, зашто побарувачка за средства на сигурното заслониште останува на високо ниво, поддржана од раст на несигурности на финансиските пазари, поради пораст на број на инфекции со корона вирус. Можеме да очекуваме повеќе ограничувања. Финансиските пазари веќе почнаа да стравуваат од двојна криза, бидејќи се очекува глобалната економска перформанса во третто тримесечје да падне.

Среднорочен технички преглед

  • Среброто продолжи да заздравува по неодамнешниот пад под нивото 22,00, кога тестира нивоа под 21,64.
  • Од техничка гледна точка, среброто би можело да заздрави бидејќи дневниот Relative Strength Index неодамна падна блиску до прагот на прекумерна продажба 20.
  • Среброто исто така успеа да остане над 155-дневниот движечки просек, кој во последно време имаше улога на нивото на поддршка.
  • Од друга страна би можеле да очекуваме среброто да оди кон Отпор 1, 25,00 и Отпор 2, 26,50. Сепак, ако среброто не успее да ги исполни тие очекувања, потоа би можела да оди кон Поддршка 1, 22,520.


График: (Сребро, дневниот)

Сегашна цена: 23.750

Сребро

Среднорочен

Правец на трендот

РАСТ

Отпор 3

28.000

Отпор 2

26.500

Отпор 1

25.000

Поддршка 1

22.520

Поддршка 2

21.200

Поддршка 3

20.000

Пример на пресметката врз основа на правец на трендот за 1.00 Lot*

СРЕБРО

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

42,500.00

27,500.00

12,500.00

-12,300.00

-25,500.00

-37,500.00

Профит или загуба во €**

36,482.25

23,606.16

10,730.07

-10,558.39

-21,889.35

-32,190.22

Профит или загуба во £**

28,222.62

21,273.96

9,669.98

-9,515.26

-19,726.76

-29,009.95

Профит или загуба во C$**

56,495.25

36,555.75

16,616.25

-16,350.39

-33,897.15

-49,848.75

* 1.00 lot е еквивалент со 10000 единици
** Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 12:49 GMT 2 11 2020
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.
*** Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
**** Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
SILVER Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега