CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 77% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 78% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.

Неделни анализи

Неделен преглед на пазарот на цените на CFD договорите - 04/09/2023 - 08/09/2023

Неделен преглед на пазарот на цените на CFD договорите 13/09/2023

13 септември, 2023
Неделни анализи 13/09/2023 Економски календар

Евродоларот падна на тримесечно најниско ниво по објава на повисоки од очекуваните податоци за НФП.

Валутниот пар на британската фунта и доларот падна на повеќемесечно најниско ниво бидејќи приносите на американските државни обврзници се зголемуваа во текот на целата недела. Канцеларијата за статистика на Велика Британија потврди дека во 2020 година земјата го доживеала најголемиот пад во повеќе од триста години.

Парот USD/JPY достигна свеж десетмесечен максимум. Во средата, членот на одборот на Банката на Јапонија, Таката, ја отфрли можноста за предвремено излегување од негативните каматни стапки.

Цената на златото падна минатата недела, бидејќи доларот се зголеми во однос на повеќето други валути, со што изврши притисок врз благородниот метал.

Американските акции паднаа минатата недела, бидејќи инвеститорите продолжија да се грижат за состојбата на кинеската економија, поради лошите податоци. Во меѓувреме, трговците го очекуваа настанот на Apple на 12 септември. Компанијата планира да го претстави својот нов iPhone 15 заедно со други производи.

Цената на нафтата скокна на десетмесечно највисоко ниво откако Саудиска Арабија и Русија одлучија да продолжат со своите доброволни намалувања на производството од 1 милион односно 300.000 барели дневно, до крајот на годината.

Споделете преку вашата мрежа
Подготвени за тргување?Започнете сега