CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Baidu

Пазарни можности - 09/02/2021

09 февруари, 2021

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

Baidu неделната пазарна прилика кај растечкиот курс валутниот пар, базирана на 1.00 Lot:

  • Baidu Inc., е водечки кинески пребарувач, интернет платформа фокусирана на знаење и информации и компанијата која се занимава со вештачка интелигенција.
  • Baidu ќе објави своите тримесечни резултати на 17 февруари. Се очекува компанијта да објави добивка по акција од 2,61 долари. Последните тримесечни резултати за добивки ги надминаа очекувањата а добивка беше за 1,04 долари повисока од очекуваната (3,13 долари во споредба со погнозираните 2,04), а голема добивка се случи во изминатите два тимесечја на 2020. Освен тоа, приходите на компанијата постојано се зголемуваа со просечна стапка од 15% во изминатите три години. Кинеската економија е во силна заздравувачка фаза, што укажува дека трендот на добивки што го има Baidu би можел да продолжи и низ 2021 година.
  • Baidu има лидерска поизиција во кинексата индустрија на самовозечки возила, а неодамна објавени резултати покажаа дека возилото Аполо на оваа компанија беше подобар во сите три категории во однос на неговите конкуренти; тоа е третта последователна година.
  • Baidu неодамна го објави својот план да воспостави компанија која ќе произведува интелигентни електрични возила, и дека стапи во стратешко партнерство со мултинационалниот произведувач авотмобили Зеиџианг Гили Холдинг Груп (Гили). Baidu ќе обезбеди интелигентни возачки способности за автомобили, додека Гили ќе придонесе со својата експертиза во дизајнот и производство.
  • Кога станува збор за конкуренција, Хјундаи Мотор објави во понедлникот дека не е во разговори со Apple за развој на самовозечки автомобили. Сличен документ поднесе и Киа.

Baidu, 9 февруари 2021
Сегашна цена: 279

Baidu

Неделниот

Правец на трендот

РАСТ

Отпор 3

310

Отпор 2

305

Отпор 1

300

Поддршка 1

258

Поддршка 2

253

Поддршка 3

248

Пример на пресметката врз основа на дневниот правец на трендот за 1.00 Lot*

Baidu

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

3,100

2,600

2,100

-2,100

-2,600

-3,100

Профит или загуба во €**

2,560

2,147

1,734

-1,734

-2,147

-2,560

Профит или загуба во £**

2,249

1,886

1,523

-1,523

-1,886

-2,249

Профит или загуба во C$**

3,942

3,306

2,671

-2,671

-3,306

-3,942

* 1.00 lot е еквивалент со 100 единици
** Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 9:45 GMT 09 02 2021
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.
*** Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
**** Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
BAIDU Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега