CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 78% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

EUR/GBP

Пазарни можности - 06/10/2020

06 октомври, 2020

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

EUR/GBP пазарната прилика кај курсот валутниот пар, базирана на 1.00 Lot:

  • Пост-Брегзит преговорите продолжуваат по разговорите на високото ниво, одржани во текот на викендот. Рок за постигнување договорот меѓу ЕУ и Обединетото кралство се продолжи до крајот на октомври, што укажува на посветеноста на двете страни да дојдат до договор.
  • Технички, валутниот пар е во паѓачки тренд.

EUR/GBP, 6 октомври 2020
Тековната цена: 0.9078

EUR/GBP

Неделниот

Правец на трендот

ПАД

Отпор 3

0.9218

Отпор 2

0.9198

Отпор 1

0.9178

Поддршка 1

0.8978

Поддршка 2

0.8958

Поддршка 3

0.8938

Пример на пресметката врз основа на дневниот правец на трендот за 1.00 Lot*

EUR/GBP

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба за кратка позиција во $

-1,815

-1,556

-1,297

1,297

1,556

1,815

Профит или загуба за кратка позиција во €**

-1,542

-1,322

-1,101

1,101

1,322

1,542

Профит или загуба за кратка позиција во £**

-1,400

-1,200

-1,000

1,000

1,200

1,400

Профит или загуба за кратка позиција во C$**

-2,408

-2,064

-1,720

1,720

2,064

2,408

* 1.00 lot е еквивалент со 100,000 единици
** Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 09:15 GMT+1 06 10 2020
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.
*** Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
**** Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
Евро - Фунта Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега