CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

EUR/USD

Пазарни можности - 24/03/2020

24 March, 2020

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

EUR/USD пазарната прилика кај курсот валутниот пар, базирана на 1.00 Lot:

  • EUR/USD се зголеми за 0.51% во вторникот за да повторно тестира нивоа над 1.0800. Доларот падна во вторникот поради знаци дека лоши финансиски услови се подобруваат откако Федералните резерви ги повлекоа сите ограничувања за да поддржат ликвидност на доларот. Федот во понеделникот објави неограничено квантитативно олеснување и програма за да се поддржат кредитни пазари во драстичен обид, да се поддржи економијата погодена од итни ограничувања на трговија за борба против коронавирус. Додека пакетот на стимулус против борба на влијание врз економија од коронавирус во вредност 2 трилиони долари, остана во американскиот Сенат во понеделникот, министер за финансии Стивен Мнухин изрази увереност дека договорот ќе биде постигнат наскоро.
  • Подоцна денес, PMI податоци на произвдоство и услуги за март ќе бидат објавени во Германија и Еврозона (во 8:30 и 9:00). Во САД, тие податоци ќе се објават во 13:45. Новите податоци за продажба на куќи за февруари ќе се објави во 14:00.

EUR/USD, 24 Март 2020
Пивот точка: 1.08200

EUR/USD

Дневниот

Правец на трендот

РАСТ

Отпор 3

1.10446

Отпор 2

1.10000

Отпор 1

1.09310

Поддршка 1

1.07135

Поддршка 2

1.06716

Поддршка 3

1.06348

Пример на пресметката врз основа на дневниот правец на трендот за 1.00 Lot*

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба за кратка позиција во $

2,246.00

1,800.00

1,110.00

-1,065.00

-1,484.00

-1,852.00

Профит или загуба за кратка позиција во €

2,075.79

1,663.59

1,025.88

-984.29

-1,371.53

-1,711.65

Профит или загуба за кратка позиција во £

1,931.21

1,547.72

954.43

-915.74

-1,276.01

-1,592.43

* 1.00 lot е еквивалент со 100,000 единици
** Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 8:23 GMT 24 03 2020
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.
*** Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
**** Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
Евро - Американски долар Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега