CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 76% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

EUR/USD

Пазарни можности - 13/07/2020

13 July, 2020

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

EUR/USD пазарната прилика кај курсот на валутниот пар, базирана на 1.00 Lot:

  • Цената на EUR/USD надмина 1,1330 на почетокот на неделава поради добри економски податоци од ЕУ и САД минатата недела и покрај зголемување на инфекции со коронавирус во САД и другите места на светот. Доларот падна трета недела по ред зашто инвеститори купуват поризични валути верувајќи дека најлошото влијание на пандемијата помина.
  • Од техничка перспектива, EUR/USD е во растечки тренд, поддржан од сите главни технички индикатори. Дневниот Relative Strength Index е над 50 и во растечки тренд кон нивото 70, кое што може да се смета за прво ниво на отпор. Цената на парот е и над 20, 50 и 200-дневни движечки просеци што исто така ја поддржува цената. Ако цената успее да остане над нивото 1,1300 во идните денови, би можела да продолжи да расте кон Отпор 1, 1,14090.

EUR/USD 13 јули, 2020
Сегашна цена: 1.13270

EUR/USD

Неделниот

Правец на трендот

РАСТ

Отпор 3

1.15700

Отпор 2

1.14910

Отпор 1

1.14090

Поддршка 1

1.12450

Поддршка 2

1.11720

Поддршка 3

1.10930

Пример на пресметката врз основа на неделниот правец на трендот за 1.00 Lot*

EUR/USD

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

2,430.00

1,640.00

820.00

-820.00

-1,550.00

-2,340.00

Профит или загуба во €**

2,144.18

1,447.10

723.55

-723.55

-1,367.69

-2,064.77

Профит или загуба во £**

1,918.52

1,294.80

647.40

-647.40

-1,223.75

-1,847.47

Профит или загуба во C$**

3,279.53

2,213.34

1,106.67

-1,106.67

-2,091.88

-3,158.06

* 1.00 lot е еквивалент со 100,000 единици
** Датум и време на девизниот курс употребени за калкулациите се 08:25 GMT+1 13 07 2020
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.
*** Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот е понизок од предложениот.
**** Trailing stop техниката може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
Евро - Американски долар Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега