CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 78% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

GBP/USD

Пазарни можности - 03/11/2020

03 ноември, 2020

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

GBP/USD пазарната прилика кај курсот валутниот пар, базирана на 1.00 Lot:

  • Американските претседателски избори се во фокус и Бајден има големи можности да постане новиот претседател, што веројатно ќе го намали доларот;
  • Пост-Брегзит трговски преговори продолжија и ако Франција го омекни својот став за рибарство и се најде компромис за државна помош, фунтата би можела да се зголеми. Утре наутро, британскиот PMI на услуги ќе биде објавен, пред состанокот на Банката на Англија за монетарната политика;
  • Постои голема можност дека гувернерот Ендрју Бејли ќе зборува за можно воведување негативни каматни стапки. Сепак, купување на обврзници е пореално сценарио којшто би можело да предизвика растот на фунтата.

GBP/USD, 3 ноември 2020
Тековната цена: 1.2985

GBP/USD

Неделниот

Правец на трендот

РАСТ

Отпор 3

1.3125

Отпор 2

1.3105

Отпор 1

1.3095

Поддршка 1

1.2875

Поддршка 2

1.2865

Поддршка 3

1.2845

Пример на пресметката врз основа на дневниот правец на трендот за 1.00 Lot*

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба за кратка позиција во $

1,400

1,200

1,100

-1,100

-1,400

-1,600

Профит или загуба за кратка позиција во €**

1,197

1,026

941

-941

-1,197

-1,368

Профит или загуба за кратка позиција во £**

1,232

924

847

-847

-1,078

-1,232

Профит или загуба за кратка позиција во C$**

1,840

1,577

1,446

-1,446

-1,840

-2,103

* 1.00 lot е еквивалент со 100,000 единици
** Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 09:50 GMT 11 3 2020
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.
*** Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
**** Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
Фунта - Американски долар Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега