CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 83% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
Пребарувај

GBPUSD

Специјални извештаи - 19/08/2022

19 август, 2022

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

GBP/USD неделанта пазарна прилика кај курсот валутниот пар, базирана на 1 Lot:

  • НАСТАН: Четврток, 23 август во 9:00 часот - Извештај за PMI на производство на Велика Британија. Пазарите очекуваат PMI на производство да падне поради лоши економски услови во Велика Британија. Ако PMI биде понизок од очекуваниот, фунтата би можела да ослабне поради лошото економско чувство.
  • НАСТАН: Петок, 26 август во 15:00 часот - Претседателот на Федралните Резерви, Џером Пауел ќе одржи говор на симпозиум во Џексох Хол. Се очекува претседателот на Федералните резерви да даде изјави за состојбата на економијата и тековната состојба на инфлцијата во американската економија. Секоја изјава што потврдува дека инфлацијата е сѐ уште премногу висока, ќе биде показател дека Федералните Резерви ќе треба да продолжат со зголемувањето на каматните стапки, што ќе предизвика заздравување на американскиот долар.
  • НАСТАН: Петок, 26 август во 13:30 часот - САД ќе го објават основниот индекс на потрошувачки цени. Основниот индекс на потрошувачки цени е клучен податок што го следат Федералните Резерви за да утврдат како се однесува инфлацијата. Ако резултатите ќе бидат повисоки од очекуваните (0,3%), ова ќе укаже на потреба за понатамошно зголемување на каматните стапки, што би можело да предизвика зајакнување на американскиот долар.
  • ПОЛИТИЧКА НЕСТАБИЛНОСТ ВО ОБЕДИНЕТОТО КРАЛСТВО БИ МОЖЕЛА ДА ВЛИЈАЕ НЕГАТИВНО ВРЗ БРИТАНСКАТА ФУНТА: Обединетото Кралство сѐ уште бара премиер за да го замени бившиот премиер Борис Џонсон. Ако овој процес ќе трае подолго, ќе се намали довербата во фунта, бидејќи во несигурни времиња, инвеститорите се свртуваат кон посигурни валути, како што е американскиот долар. Ова би можело понатаму да го девалвира овој валутен пар.

GBPUSD, 19 август 2022
Сегашна цена: 1.1853

GBP/USD

Неделниот

Правец на трендот

ПАД

Отпор 3

1.2100

Отпор 2

1.2070

Отпор 1

1.2000

Поддршка 1

1.1600

Поддршка 2

1.1510

Поддршка 3

1.1490

Пример на пресметката врз основа на неделниот правец на трендот за 1 Lot1

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба за кратка позиција во $

-2,470.00

-2,170.00

-1,470.00

2,530.00

3,430.00

3,630.00

Профит или загуба за кратка позиција во €2

-2,432.06

-2,136.67

-1,447.42

2,491.14

3,377.31

3,574.24

Профит или загуба за кратка позиција во £2

-2,062.56

-1,812.05

-1,227.52

2,112.66

2,864.20

3,031.21

Профит или загуба за кратка позиција во C$2

-3,229.08

-2,836.88

-1,921.76

3,307.52

4,484.11

4,745.57

1. 1.00 lot е еквивалент со 100,000 единици

2. Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 11:45 GMT+1 19.8.2022.

Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.

· Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.

· Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
Фунта - Американски долар Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега