CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

General Motors

Пазарни можности - 03/02/2021

03 февруари, 2021

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

General Motors неделната пазарна прилика кај растечкиот курс валутниот пар, базирана на 1.00 Lot:

  • General Motors е еден од најстарите американски произведувачи на автомобили. Произведува и продава производи низ целиот свет, вклучувајќи ја и Кина. Компанијата произведува автомобили и камиони под повеќе брендови, како што се Кадилак, Шевролет, Бјуик, ГМЦ, Холден, Баојун и Вјулинг.
  • НАСТАН: General Motors ќе ги објави своите тримесечни резултати на 10 февруари, пред да се отворат американските пазари. Се очекува компанијава да објави приходи од 1,65 долари по акција и 35,19 милијарди на приходите. Кварталните приходи досега ги надминаа очекувањата на аналитичарите 8 пати во последните 8 тримесечја, а кварталните добивки ги надминаа очекувањата 7 пати во последните 8 тримесечја.
  • General Motors стапува и на пазарот на самовозечки автомобили. Компанијата е сопственик на 85% од самовозечките автомобили на брендот Круз. Круз тестира и развива автономна автомобилска технологија. Круз моментално тестира возила без возачи во Калифорнија, и се наменти за услуги на превоз, како што е Убер. General Motors ќе работи заедно со Микрософт бидејќи Микрософт инвестира 2 милијарди долари во Круз.
  • НАСТАН: General Motors ќе има телефонски состанок, веднаш по објавување на тримесечните резултати, на 10 февруари во 16 часот, на кој ќе се зборува за однос помеѓу оваа компанија и Круз како и за планови за понатамошниот развој на електричните возила.

General Motors, (#GM) 3 февруари 2021
Сегашна цена: 53.00

General Motors

Неделниот

Правец на трендот

РАСТ

Отпор 3

63.00

Отпор 2

60.00

Отпор 1

57.00

Поддршка 1

49.50

Поддршка 2

47.00

Поддршка 3

44.00

Пример на пресметката врз основа на неделниот правец на трендот за 1.00 Lot*

General Motors

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

10,000.00

7,000.00

4,000.00

-3,500.00

-6,000.00

-9,000.00

Профит или загуба во €**

8,319.12

5,823.39

3,327.65

-2,911.69

-4,991.47

-7,487.21

Профит или загуба во £**

7,325.26

5,127.68

2,930.10

-2,563.84

-4,395.15

-6,592.73

Профит или загуба во C$**

12,795.50

8,956.85

5,118.20

4,478.43

-7,677.30

-11,515.95

* 1.00 lot е еквивалент со 1000 единици
** Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 13:59 GMT 3 2 2021
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.
*** Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
**** Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
GENERAL MOTORS Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега