CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 76% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Netflix

Пазарни можности - 25/08/2020

25 August, 2020

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

Netflix пазарната прилика за растечкиот тренд, базирана на 1.00 Lot:

  • Netflix е една од компаниите во светот, чии акции се зголемија во текот на кризата на коронавирусот, допирајќи највисоко ниво на сите времиња на 13 јули, 575,17 долари, поради зголемениот број на претплатници во текот на кризата на коронавируси и препорака „Остани дома“ во САД и остатокот на светот.
  • Според најновиот финансиски извештај, објавен на 16 јули, во текот на второ тримесечје, Netflix доби повеќе од 10 милиони претплатници, што е повеќе од очекувањето на менаџерите од 7,5 милиони, благодарение на пандемија на коронавирусот, што го предизвика растот на добивки, но по објавувањето на резултатите за второто тримесечје, цената на акцијата падна речиси 10% поради пониските очекувања во врска со бројот на нови претплатници во идното тримесечје. Компанијата предвидува бројот да се зголеми за 2,5 милиони, додека пазарот очекува 5 милиони нови претплатници.
  • И покрај неочекуваните предвидувања, институционалните инвеститори веруваат дека овој број за идното тримесечје е многу песимистичен и очекуваат Netflix без проблем да ги надмине овие бројки. Во согласност со очекувањето, повеќето аналитичари, по објавување на резултати на Netflix за второ тримесечје, очекуваат цената да се искачи на 625 долари. Тоа го објави Ј. П Морган.
  • Акции на Netflix паднаа повеќе од 15% од 13 јули, но и покрај овој пад, цената успеа да остане над позитивна тренд линија. Според дневната табела, цената е во позитивен канал, поддржана од главните технички индикатори. Дневниот RSI е малку над пивот точката 50, движејќи се кон нивото 70, кој може да се смета како прво ниво на отпорот. Растечкиот тренд го поддржуваат и 20,50 и 100-дневните движечки просеци, кои се под цената. Ако цената успее да остане над линија на позитивниот тренд, цената на Netflix би можела да достигна ниво на Отпор 1, 503,0.

Netflix, 25 август 2020
Сегашна цена: 487.0

Netflix

Неделниот

Правец на трендот

РАСТ

Отпор 3

535.0

Отпор 2

519.0

Отпор 1

503.0

Поддршка 1

471.0

Поддршка 2

455.0

Поддршка 3

439.0

Пример на пресметката врз основа на неделниот правец на трендот за 1.00 Lot*

Netflix

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

48,000.00

32,000.00

16,000.00

-16,000.00

-32,000.00

-48,000.00

Профит или загуба во €**

40,574.81

27,049.87

13,524.94

-13,524.94

-27,049.87

-40,574.81

Профит или загуба во £**

36,638.42

24,425.62

12,212.81

-12,212.81

-24,425.62

-36,638.42

Профит или загуба во C$**

63,408.00

42,272.00

21,136.00

-21,136.00

-42,272.00

-63,408.00

* 1.00 lot е еквивалент со 1000 единици
** Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 10:20 GMT+1 25 08 2020
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.
*** Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
**** Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
NETFLIX INC Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега