CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

PayPal

Пазарни можности - 29/01/2021

29 јануари, 2021

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

PayPal неделната пазарна прилика кај растечкиот курс валутниот пар, базирана на 1.00 Lot:

  • PayPal е американската компанија која врши надзор на систем за онлајн плаќање во повеќето држави, коишто поддржуваат онлајн трансфери, и служи како електронска анлтернатива за традиционални методи на чекови и платни налози.
  • PayPal ќе го објави својот извештај за заработка на 3-ти февруари. Се очекува компанијата да објави цена на делница од 1 долар, што е раст од 16,28% во споредба со истото тримесечје минатата година и нето приходи од 6,07 милијарди долари, или раст од 22,28%.
  • PayPal стана прв странски оператор со 100% контрола на платформа за плаќање во Кина, велат податоци на кинеската влада. PayPal купи во 2019 година 70% од GoPay (никеската компанија) и дополнителни 30% на 31 декември 2020. Преземајќи целосна контрола на GoPay, PayPal е во состојба да се натпреварува со Alipay во Кина. Alipay е во сопственост на Ant, дел од групата Алибаба, против која кинеската влада отвори истрага.
  • PayPal објави во октомври дека почнува со нудење нови услуги, кои ќе им овозможат на корисниците да купуваат, продаваат и држат криптовалути во своите дигитални паричници. Акцијата на PayPal двојно се зголеми поради забрзување на прифаќањето на дигиталните плаќања.

PayPal, 29 јануари 2021
Сегашна цена: 238.03

PayPal

Неделниот

Правец на трендот

РАСТ

Отпор 3

275.95

Отпор 2

266.18

Отпор 1

255.27

Поддршка 1

221.09

Поддршка 2

212.18

Поддршка 3

202.13

Пример на пресметката врз основа на неделниот правец на трендот за 1.00 Lot*

PayPal

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

37,920.00

28,150.00

17,240.00

-16,940.00

-25,850.00

-35,900.00

Профит или загуба во €**

31,321.76

23,251.78

14,240.17

-13,992.37

-21,351.99

-29,653.25

Профит или загуба во £**

27,723.76

20,580.80

12,604.37

-12,385.03

-18,899.24

-26,246.91

Профит или загуба во C$**

48,733.65

36,177.54

22,156.33

-21,770.78

-33,221.64

-46,137.60

* 1.00 lot е еквивалент со 1000 единици
** Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 9:45 GMT 29 01 2021
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.
*** Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
**** Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
PAYPAL Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега