CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 76% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Сребро

Пазарни можности - 22/07/2020

22 July, 2020

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

Сребро пазарната прилика за растечкиот тренд, базирана на 1.00 Lot:

  • Среброто се зголеми над нивото 22,0 за да го тестира највисокото ниво од 2013 (22,80). Среброто остана во растечкиот тренд зашто побарувачка за средства на сигурното заслониште продолжи да се зголемува, поддржана од растот на нестабилност на финансиски пазари поради растот на број на случаи на коронавирус во светот. Голем број пазарни учесници страват од можно воведување на делни мерки за ограничување на ширење на коронавирус во голем број на земји, што би можело да ограничи тековното глобално економско заздравување. Поради тоа би можеле да очекуваме инвеститори да се фокусираат на средства на сигурното заслониште, како што се злато и сребро, а тоа би можело да предизвика раст на цената на среброто.
  • Во меѓувреме, тензиите меѓу САД и Кина се зголемија откако САД бараа Кина да го затвори својот конзулат во Хјустон, САД. За возврат, Кина побара од САД да го затвори својот конзулат во Вухан, Кина.
  • Од техничка гледна точка би можеле да очекуваме среброто да го продолжи свој раст, бидејќи успеа да го надмине (психолошкото) ниво на отпор 19,00. Покрај тоа месечниот Relative Strength Index продолжи да оди кон прагот на прекумерна продажба 70,0, што значи дека купците се се уште во контрола, сугерирајќи продолжување на растот на цената на сребро.

Сребро, 22 јули 2020
Тековната цена: 21.800

Сребро

Неделниот

Правец на трендот

РАСТ

Отпор 3

25.900

Отпор 2

24.500

Отпор 1

22.800

Поддршка 1

20.800

Поддршка 2

20.000

Поддршка 3

19.000

Пример на пресметката врз основа на неделниот правец на трендот за 1.00 Lot*

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба за кратка позиција во $

41,000.00

27,000.00

10,000.00

-10,000.00

-18,000.00

-28,000.00

Профит или загуба за кратка позиција во €**

35,537.22

23,402.56

8,667.61

-8,667.61

-15,601.71

-24,269.32

Профит или загуба за кратка позиција во £**

28,054.07

21,314.56

7,894.28

-7,894.28

-14,209.70

-22,103.98

Профит или загуба за кратка позиција во C$**

55,186.00

36,342.00

13,460.00

-13,460.00

-24,228.00

-37,688.00

* 1.00 lot е еквивалент со 10000 единици
** Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 10:54 GMT+1 22 07 2020
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.
*** Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
**** Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
SILVER Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега