CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 76% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

USA 100

Пазарни можности - 25/08/2020

25 August, 2020

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

USA 100 пазарната прилика за паѓачки тренд врз основа на 1.00 Lot:

  • USA100 се уште се зголемува, главно поради растот на сентимент на инвеститорите, предизвикан од позитивен развој на настани во врска со вакцина на коронавирусот и поради подобри од очекуваните финансиски резултати за второ тримесечје на сите главни технолошки компании, како што се Амазон, Епл, Фејсбук, Нетфликс, Гугл и Микрософт.
  • Дополнителна поддршка на пазарот на акции доаѓа од инвеститорите, кои очекуваат овој четврток гувернерот на Федот, Џером Пауел да објави нови мерки за поддршка на растот на инфлација, што во моментов е под 1% и дека овие мерки веројатно ќе имаат позитивно влијание врз финансиските пазари.
  • Технички, според дневната табела, US100 е во силен растечки тренд, допирајќи вчера ново највисоко ниво. Сите главни технички индикатори силно поддржуваат растечки движења. Дневнот Relative Strength Index го надмина нивото 70, првото ниво на отпор, движејќи се кон следното ниво, 80. Цената е над 20, 50 и 200-дневните движечки просеци, укажувајќи понатамошен раст на цената на акциите. Ако цената успее да остане над позитивна тренд линија и над 20-дневниот движечки просек, постои можност USA100 да достигне Отпор 1, 11965,0.

USA 100, 25 август 2020
Сегашна цена: 11,670.0

USA100

Неделниот

Правец на трендот

РАСТ

Отпор 3

12,555.0

Отпор 2

12,260.0

Отпор 1

11,965.0

Поддршка 1

11,375.0

Поддршка 2

11,080.0

Поддршка 3

10,785.0

Пример на пресметката врз основа на неделниот правец на трендот за 1.00 Lot*

USA100

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

8,850.00

5,900.00

2,950.00

-2,950.00

-5,900.00

-8,850.00

Профит или загуба во €**

7,480.98

4,987.32

2,493.66

-2,493.66

-4,987.32

-7,480.98

Профит или загуба во £**

6,755.21

4,503.47

2,251.74

-2,251.74

-4,503.47

-6,755.21

Профит или загуба во C$**

11,690.85

7,793.90

3,896.95

-3,896.95

-7,793.90

-11,690.85

* 1.00 lot е еквивалент со 10 единици
** Пресметките за девизниот курс користи како од 09:05 (GMT+1) 25/08/2020
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.
*** Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
**** Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
Подготвени за тргување?Започнете сега