CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 76% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

USA 100

Пазарни можности - 09/07/2020

09 July, 2020

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

USA 100 пазарната прилика за паѓачки тренд врз основа на 1.00 Lot:

  • Фјучерс договорите на индекси на Nasdaq се зголемија пред сесија во среда по силно зголемување на Вол Стрит во изминатите две недели, зашто инвеститорите се надеваат дека ќе дојде до нови стимулси и се надеваат дека ќе бидат одбјавени добри финансиски резултати од компании на тешка технологија за второ тримесечје.
  • USA100 го допре историски високо ниво на дневно ниво како резултат на силно зголемување на цената на FAANG компании (Фејсбук, Епл, Амазон, Нетфликс, Гугл), и покрај зголемување на инфекции со коронавирусот. Компании за забава како Нетфликс и компаниите за купување онлајн како Амазон и Алибаба имаат зголемен број клиенти поради ситуација предизвикана од коронавирусот.
  • Технички, според дневната табела, US100 создаде силна линија на заздравување. И сите главни технички индикатори укажуваат на растот на US100 . USA100 е во силен растечки тренд откако падна повеќе од 20% во втора половина на март. Дневноит Relative Strength Index е сега малку над 70 но со позитивни изгледи да се искачи на 80, а тоа ниво се смета за силен отпор. Цената е над 20, 50 и 200-дневни движечки просеци, што значи дека сегашната цена е во силен растечки тренд. Ако цената успее да остане над 10,600 во идните денови, USA100 би можел да ги достигне новите највисоки нивоа и да допре 10930, ниво на Отпор 1.

USA 100, 9 јули 2020
Пивот точка: 10,650.0

USA100

Неделниот

Правец на трендот

РАСТ

Отпор 3

11,490.0

Отпор 2

11,270.0

Отпор 1

10,930.0

Поддршка 1

10,370.0

Поддршка 2

10,090.0

Поддршка 3

9,810.0

Пример на пресметката врз основа на неделниот правец на трендот за 1.00 Lot*

USA100

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

8,400.00

6,200.00

2,800.00

-2,800.00

-5,600.00

-8,400.00

Профит или загуба во €**

7,411.98

5,470.75

2,470.66

-2,470.66

-4,941.32

-7,411.98

Профит или загуба во £**

6,631.93

4,894.99

2,210.64

-2,210.64

-4,421.29

-6,631.93

Профит или загуба во C$**

11,336.64

8,367.52

3,778.88

-3,778.88

-7,557.76

-11,336.64

* 1.00 lot е еквивалент со 10 единици
** Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 10:50 GMT+1 09 07 2020
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.
*** Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
**** Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
Подготвени за тргување?Започнете сега