CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

USD/CAD

Пазарни можности - 26/03/2020

26 March, 2020

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

USD/CAD пазарната прилика кај курсот валутниот пар, базирана на 1.00 Lot:

  • Според шефот на Светска Трговска Организација (СТО), чие мислење е базирано врз мислењето на авторитетни експерти, рецесија на глобалната економија и невработеноста би можела да ја надмине кризата од времето на 2008-2009. Податоците на невработеноста кај најголема светска економија, особено сега, се многу важни. Информациите за почетни пријави за бенефиции за невработеност ќе бидат одјавени во САД и во исто време ќе се објават и конечни податоци за американскиот БДП за четвртото тримесечје.
  • Многу е веројатно дека овие макроекономски извештаи ќе имаат значително влијание врз парот на двата северноамерикански долари.

USD/CAD, 26 март 2020
Пивот точка: 1.4160

USD/CAD

Неделниот

Правец на трендот

ПАД

Отпор 3

1.4400

Отпор 2

1.4380

Отпор 1

1.4328

Поддршка 1

1.3987

Поддршка 2

1.3920

Поддршка 3

1.3910

Пример на пресметката врз основа на неделниот правец на трендот за 1.00 Lot*

USD/CAD

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

-1695

-1554

-1186

1222

1695

1766

Профит или загуба во €*

-1501

-1376

-1051

1082

1501

1564

Профит или загуба во £**

-1330

-1220

-931

959

1330

1386

* 1.00 lot е еквивалент со 100,000 единици
** Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 13:10 GMT 26 03 2020
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.
*** Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
**** Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
Американски долар - Канадски долар Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега