CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 78% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

USD/JPY

Пазарни можности - 09/11/2020

09 ноември, 2020

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

USD/JPY пазарната прилика кај курсот валутниот пар, базирана на 1.00 Lot:

  • Американсите претседателски избори се уште се во фокус, но пост-изборниот оптимизем бледи, а можноста дека фискалниот стимул ќе биде помал од очекуваниот го поддржува доларот.
  • Технички се чини дека доларот е во зона на прекумерна продажба.

USD/JPY, 9 ноември 2020
Тековната цена: 103.66

USD/JPY

Неделниот

Правец на трендот

РАСТ

Отпор 3

104.86

Отпор 2

104.66

Отпор 1

104.46

Поддршка 1

102.86

Поддршка 2

102.66

Поддршка 3

102.46

Пример на пресметката врз основа на дневниот правец на трендот за 1.00 Lot*

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба за кратка позиција во $

1,148

957

765

-765

-957

-1,148

Профит или загуба за кратка позиција во €**

968

806

645

-645

-806

-968

Профит или загуба за кратка позиција во £**

874

729

583

-583

-729

-874

Профит или загуба за кратка позиција во C$**

1,494

1,245

996

-996

-1,245

-1,494

* 1.00 lot е еквивалент со 100,000 единици
** Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 09:45 GMT 9 11 2020
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.
*** Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
**** Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
Американски долар - Јапонски јен Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега