CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
Пребарувај

GBP/USD

Специјални извештаи - 19/09/2022

19 септември, 2022

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

GBP/USD неделна пазарна прилика за паѓачкиот тренд на валутниот пар, базирана на 1.00 Lot:

  • НАСТАН (СРЕДА, 21 СЕПТЕМВРИ ВО 19:00 ЧАСОТ): ОДЛУКА ЗА КАМАТНИТЕ СТАПКИ НА ФЕДЕРАЛНИТЕ РЕЗЕРВИ НА САД. ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ВО 19:30 ЧАСОТ. Се очекува ФЕД да ја зголеми референтната каматна стапка за 75 базични поени, од тековните 2,50% на 3,25%, иако некои учесници на пазарот сметат дека ФЕД би можел да ја зголеми и за 1% - односно на 3,50%. Се очекува каматните стапки да се зголемуваат поради растот на инфлацијата во САД, која во моментов изнесува 8,5%.
  • НАСТАН (ЧЕТВРТОК, 22 СЕПТЕМВРИ ВО 12:00 ЧАСОТ): ОДЛУКА ЗА КАМАТНИТЕ СТАПКИ НА БАНКАТА НА АНГЛИЈА. Се очекува Банка на Англија да ја зголеми референтната каматна стапка за 50 базични поени од тековните 1,75% на 2,25%, иако некои учесници на пазарот мислат дека Банката на Англија би можела да ја зголеми за 0,75%, на 2,50%.
  • РАЗЛИКА ВО КАМАТНИТЕ СТАПКИ ПОМЕЃУ САД И ЕУ ОДИ ВО КОРИСТ НА АМЕРИКАНСКИОТ ДОЛАР: Каматните стапки на САД се зголемија на 2,5%, додека референтната каматна стапка на Обединетото Кралство се зголеми на 1,75%. Разликата помеѓу нив останува 0.75% во корист на американскиот долар, што го прави американскиот долар поатрактивен од фунтата. Ова би можело да биде уште една причина за понатамошното заздравување на американскиот долар во однос на британската фунта.
  • GBP/USD ГО ДОСТИГНА НАЈНИСКОТО НИВО ОД 1985 ГОДИНА. Британската фунта продолжи да паѓа во однос на американскиот долар, бидејќи Обединетото Кралство продолжи да ѝ се доближува на периодот на рецесијата, кој можеби ќе отпочне во четврттиот квартал на 2022 година и потенцијално би можел да трае пет квартали. Во меѓувреме, Ситигруп објави дека поради растот на трошоците за енергија, инфлацијата на Обединетото Кралство би можела да достигне 17% во 2023 и исто така изјави дека GBP/USD би можел да оди кон зоната помеѓу 1,05 и 1,10.

GBP/USD, 19 септември 2022
Сегашна цена: 1.1400

EUR/USD

Неделен

Правец на трендот

ПАД

Отпор 3

1.1700

Отпор 2

1.1600

Отпор 1

1.1550

Поддршка 1

1.1240

Поддршка 2

1.1150

Поддршка 3

1.1000

Пример на пресметка врз основа на неделниот правец на трендот за 1.00 Lot1

GBP/USD

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

-3,000

-2,000

-1,500

1,600

2,500

4,000

Профит или загуба во €2

-3,008

-2,005

-1,504

1,604

2,507

4,011

Профит или загуба во £2

-2,638

-1,758

-1,319

1,407

2,198

3,517

Профит или загуба во C$2

-3,993

-2,662

-1,997

2,130

3,328

5,324

1. 1.00 lot е еквивалент со 100 000 единици

2. Датум и време на девизниот курс употребени за калкулациите се 9:06 GMT+1 и 19.9.2022.

Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате Вашата поддршка.

  • Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако профитот е понизок од предложениот.
  • Trailing stop техниката може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.
Споделете преку вашата мрежа
Фунта - Американски долар Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега