CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 77% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 76% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
Пребарувај

ПРИРОДЕН ГАС

Специјални извештаи - 22/11/2022

22 ноември, 2022

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

ПРИРОДЕН ГАС неделниот специјален извештај базиран на 1.00 Lot:

ГЛОБАЛНИТЕ ПАЗАРИ НА ПРИРОДЕН ГАС:

 • НАЈГОЛЕМИ СНАБДУВАЧИ СО ПРИРОДЕН ГАС ВО СВЕТОТ (LNG + PIPELINE): 1. РУСИЈА (173,81 милиони тони); 2. САД; 3. КАТАР; 4. НОРВЕШКА; 5. АВСТРАЛИЈА;

 • НАЈГОЛЕМИ УВОЗНИК НА ПРИРОДЕН ГАС ВО СВЕТОТ: КИНА (129,99 милиони тони)

 • НАЈГОЛЕМИ СНАБДУВАЧИ НА КИНА СО ПРИРОДЕН ГАС: 1. АВСТРАЛИЈА (~26%); 2. ТУРКМЕНИСТАН (~20%); 3. РУСИЈА (~10%).

 • ЕУ УВЕЗУВА 45% ОД ПОТРЕБНИОТ ПРИРОДЕН ГАС ОД РУСИЈА (ОД ВКУПНО 251,44 милиони тони): 113 милиони тони (просечна дневна потрошувачка: 32,85 милиони тони).

 • РУСИЈА ИЗВЕЗУВА ВО ЕУ 65% ОД ВКУПВНИОТ ИЗВОЗ: 173,81 милиони тони, 113 милиони оди во ЕУ.

АКТУЕЛНО:

 • Времето останува клучна одредница за правецот на цената. Американската национална администрација за океани и администрација (NOAA) предвидува дека државата ќе се соочи со температури пониски од просечните во следните 6 до 10 дена. Особено студената зима може да предизвика зголемување на побарувачка, бидејќи природниот гас се користи за греење и електрична енергија.

 • Американската администрација за енергетски информации (АЕИ) објави дека во магазини беше додадено 64 кубни стапки гас во недела што се заврши на 11 ноември.

 • АЕИ објави дека резервите на природниот гас се зголемија за 64 милијарди кубни стапки минатата недела, што е под очекуваните 66 милијарди кубни стапки.

 • Порталот за временска прогноза Atmospheric G2 рече дека се очекува температурите да бидат под просечните низ источната половина на САД од 21 до 26 ноември. Ажурираната временска прогноза се промени на „значително постудена“, што би можело да зголеми побарувачка за природниот гас.

 • Фрипорт извозен терминал беше затворен по експлозија на 8 јуни. Директорите на Фрипорт ЛНГ во Тексас изјави во петокот дека очекуваат фабриката повторно да почне да работи, средината на декември. Компанијата рече дека реконструкција е неопходна за започнување на првични операции, заедно со употреба на сите три возови за втечнување, е околу 90% е завршена. Компанијата очекува да достигне 2,0 милијарди кубни стапки дневно на производство во јануари, а потоа ќе дојде до целосно заздравување на 2,38 кубни стапки. Тој псоледен чекор би можел да се случи во март, соопштија официјалните лица.

 • И СЕВЕРНИОТ ТЕК 1 И СЕВЕРНИОТ ТЕК 2 СЕ СЕРИОЗНО ОШТЕТЕНИ ВО ЕКСПЛОЗИИ (26 септември). Неколку држави на Европската Унија покренаа вонредни планови во обид да најдат алтернативни добавувачи, додека Битанија се соочува со „голем ризик“ од недостиг на гас зимава.

ДВИЖЕЊЕ НА ЦЕНАТА: Цената на природен гас го достигна рекордното ниво од 15,780 во 2005. Природниот гас се движи околу 6,92 долари и ако се случи целосно заздравување до нивото достигнато во 2005 година, та ќе претставува раст од 128,03%. Сепак, цената би можела понатаму да се намали.

ПРИРОДЕН ГАС, 22 ноември 2022
Сегашна цена: 6.90

ПРИРОДЕН ГАС

Неделниот

Правец на трендот

РАСТ

Отпор 3

10.00

Отпор 2

9.00

Отпор 1

8.00

Поддршка 1

5.80

Поддршка 2

5.00

Поддршка 3

4.50

Пример на пресметката врз основа на неделниот правец на трендот за 1 Lot1

ПРИРОДЕН ГАС

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

31,000.00

21,000.00

11,000.00

-11,000.00

-19,000.00

-24,000.00

Профит или загуба во €2

30,178.83

20,443.73

10,708.62

-10,708.62

-18,496.70

-23,364.26

Профит или загуба во £2

26,153.72

17,717.03

9,280.35

-9,280.35

-16,029.70

-20,248.04

Профит или загуба во C$2

41,557.21

28,151.66

14,746.11

-14,746.11

-25,470.55

-32,173.32

 1. 1.00 lot е еквивалент со 10,000 единици
 2. Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 10:30 GMT+1 22.11.2022.

Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.

 • Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
 • Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.
Споделете преку вашата мрежа
GASI NATURAL Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега