CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
Пребарувај

USD/JPY

Специјални извештаи - 11/11/2022

11 ноември, 2022

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

USD/JPY неделната пазарна прилика кај паѓачкиот курс валутниот пар, базирана на 1.00 Lot:

  • ИНФЛАЦИЈАТА ВО САД ПАДНА НА 7,7% (OЧЕКУВАНО 8.0%) ОД СЕПТЕМВРИСКИТЕ 8,2%. Основната инфлација падна на 6,3% од претходните 6,6%. Резултатот им дава на Федералните Резерви поддршка за зголемување на каматните стапки за 50 базични поени во декември. Пазарите исто така се подготвуваат за ваков потег, а трговците со 80% можност предвидуваат побавно зголемување на каматните стапки.
  • СРЕДНОРОЧНИ (ПАРЛАМЕНТАРНИ) ИЗБОРИ ВО САД (11 НОЕМВРИ): ТЕКОВНИ РЕЗУЛТАТИ: ПАРЛАМЕНТ (26 МЕСТА ТРЕБА ДА БИДАТ ОПРЕДЕЛНИ): ДЕМОКРАТИ - 198, РЕПУБЛИКАНЦИ - 211. СЕНАТ (3 МЕСТА ТРЕБА ДА БИДАТ ОПРЕДЕЛЕНИ): ДЕМОРАКТИ - 48, РЕПУБЛИКАНЦИ - 49. ВЕСТИ (СЕНАТ): Контрола врз американскиот Сенат повторно би можела да се одлучи во Џорџија, неколку недели по изборниот ден, бијдеќи тесната трка помеѓу демократскиот претставник Рафаел Њарнок и републиканец Хершел Вокер, му се доближува на вториот круг на 6 декември.
  • НАСТАН (14 ДЕКЕМВРИ): ОДЛУКА ЗА КАМАТНИТЕ СТАПКИ НА ФЕДЕРАЛНИТЕ РЕЗЕРВИ. Се очекува федералните резерви понатаму да ги зголемат каматните стапки, од 4,00% на 4,50%. ГОРНАТА ГРАНИЦА НА КАМАТНИТЕ СТАПКИ би требало да биде под 5,00%. Побавно темпо на зголемување на каматните стапки е корисно за јапонскиот јен, бидејќи тоа ги ограничува добивките на доларот и расот на принос од државните обврзници.

USD/JPY, 11 ноември 2022
Сегашна цена: 141.00

USD/JPY

Неделниот

Правец на трендот

ПАД

Отпор 3

148.90

Отпор 2

146.60

Отпор 1

144.00

Поддршка 1

138.00

Поддршка 2

135.30

Поддршка 3

133.00

Пример на пресметката врз основа на неделниот правец на трендот за 1.00 Lot1

USD/JPY

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

-6,932.26

-4,914.00

-2,632.50

2,632.50

5,001.76

7,020.01

Профит или загуба во €2

-6,953.12

-4,928.79

-2,640.42

2,640.42

5,016.81

7,041.13

Профит или загуба во £2

-5,980.72

-4,239.50

-2,271.16

2,271.16

4,315.21

6,056.43

Профит или загуба во C$2

-9,095.12

-6,447.17

-3,453.84

3,453.84

6,562.30

9,210.25

1. 1.00 lot е еквивалент со 100 000 единици

2. Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 9:50 GMT+1 и 11.11.2022.

Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.

  • Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
  • Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.
Споделете преку вашата мрежа
Американски долар - Јапонски јен Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега