CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 78% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.

Srebro - 07/05/2020

Mikro analiza

07 maj, 2020

Splošno obvestilo. Ni namenjeno kot investicijski ali trgovski nasvet. Vaš kapital je pod rizikom.

Trend: GOR

  • V zadnjih 30 dneh je cena srebra stopila v konsolidacijo. Prejšnjo visoko volatilnost, ki se je kazala znotraj močnih trendov, so nadomestile zmernejše poteze, ker je cena stopila v fazo konsolidacije. Prejšnja zelo volatilna gibanja so povzročile skrbi v zvezi z izbruhom koronavirusa, kar je zadelo veliko gospodarstev po vsem svetu. Glede na to da je pandemija pod nadzorom in da so se glavna gospodarstva začela odpirati, se lahko trg kovin začne stabilizirati.
  • Razmerje med srebrom in zlatom je pred kratkim naraslo skoraj do rekordno visoke ravni. Osnovni razlog za to je razlika med različnimi dejavniki povpraševanja po obeh kovinah. Industrijsko povpraševanje je predstavljalo približno 69% povpraševanja po srebru v letu 2019 in le 35% povpraševanja po zlatu. (USGS Mineral Commodity Summaries 2019) Istočasno so glavni dejavniki povpraševanja po zlatu vlagatelji, ki vidijo to kovino kot varno trgovinsko sredstvo v času težav na trgu in v časih, ko se vlagatelji bojijo inflacije. Največji padec cene srebra je povzročil upad povpraševanja, ki ga je povzročil izbruh epidemije koronavirusa (COVID-19), medtem ko je povpraševanje vlagateljev po zlatu naraslo, ker te skrbi globalno gospodarstvo.
  • Šok industrijskega povpraševanja se je zgodil marca, zdaj pa se mora opomoči. Kitajska uporablja ogromne količine srebra za izdelavo solarnih plošč, a je to samo ena od mnogih industrijskih uporab te kovine. Kitajsko zapiranje zaradi COVID-19 je povzročilo največji padec povpraševanja, ponovno odpiranje drugega največjega gospodarstva v svetu, bo začelo ponovno vplivati na trge. Istočasno je zapiranje zaradi COVID-19 prizadelo ogromen del letne proizvodnje srebra, ker so Peru, Mehika in druge države zaprle svoje rudnike. Tudi to se bo spremenilo, vendar bo trajalo.
  • Povprečna dnevna volatilnost srebra v zadnjih nekaj mesecih je bila 2,65%, medtem ko je največja bila 6. aprila, in sicer 7,64%.
  • Povprečna dnevna volatilnost v obdobju od enega leta je 2,08%, medtem ko je dnevna volatilnost od marca okrog 4%. Najvišja dnevna volatilnost v letu 2020 se je zgodila 16. marca 2020, in sicer 23,67%.
  • Tabela 1 nam kaže, da je srebro doseglo dnevno stopnjo volatilnosti 5,64% 30. aprila, kar je skoraj dvakrat višje od letnega povprečja od začetka leta. Povprečna dnevna volatilnost v zadnjem mesecu je bila skoraj 30% višja kot povprečje od začetka leta.

Tabela 1: Dnevna volatilnost cene srebra za obdobje 7. april -6. maj

Povzetek

Srebro ponavadi sledi in ojača tisto, kar se dogaja z zlatom, kar je njegov glavni dejavnik. Zaradi nedavne panike v zvezi z delnicami je prišlo do padca cene srebra na najnižjo raven v primerjavi z zlatom. Povečana volatilnost se lahko pričakuje v prihodnosti, ker centralne banke dodajajo denar zaradi likvidnosti, medtem ko vlade padajo v ogromne fiskalne primanjkljaje, kar sta dejavnika, ki povzročita večje povpraševanje po instrumentih varnega zatočišča. Skrbi glede nove trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko bodo povečale povpraševanje po sredstvih varnega zatočišča, kot so zlato in srebro, še zlasti zaradi stanja globalnega gospodarstva. Medtem ko cena srebra ima koristi od dejavnikov varnega zatočišča, glavna okrevanje bo počakalo na odpiranje gospodarstev in okrevanje industrijske proizvodnje, ker je glavni dejavnik cene srebra industrijska uporaba.

Ravni odpora in podpore

Ravni odpora in podpore srebra so bili ustvarjeni na podlagi povprečne dnevne volatilnosti srebra od marca (Odpor 1 in Podpora 1); na podlagi najvišje ravni na mesečni ravni (Odpor 2 in Podpora 2); na podlagi najvišje dnevne volatilnosti od marca, brez skrajne volatilnosti, ki je bila zabeležena 16. marca (Odpor 3 in Podpora 3).

Pivot točka

14.60

Odpor 3

16.11

Odpor 2

15.71

Odpor 1

15.18

Podpora 1

14.02

Podpora 2

13.48

Podpora 3

13.08

10 centov za 1 trgovalni lot*

USD

EUR**

GBP***

(+/-) $ 100

(+/-) €92.42

(+/-) £80.73

* 1 lot je enak kot 10000 enot
** EUR/USD = 1.07980
*** GBP/USD = 1.23671
Datum in čas uporabljena za kalkulacijo sta 09:10 GMT+1 ter 07.05. 2020

Delite z Vašo mrežo
SREBRO Graf
Osveži čas: -
Najvišja
Najnižja
1M 5M H D W
Cene se nalagajo..
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj