CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 78% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 05/10/2020 - 09/10/2020

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 07/10/2020

07 oktober, 2020
Tedenska analiza 07/10/2020 Ekonomski koledar

Evro se je prejšnji teden povrnil v primerjavi z dolarjem. Novi načrt zakona o fiskalnih spodbudah je še vedno na dnevnem redu ameriškega Kongresa. Glavni Demorakt, Nancy Pelosi in minister za finance Steven Mnuchin sta imela pogovore, da bi poskusila doseči dogovor glede pomoči ljudem in podjetjem, ki so v težavah zaradi trenutne zdravstvene krize, ki je povzročila globoke gospodarske posledice.

Britanski funt je narasel v primerjavi z dolarjem. Britanski premier Boris Johnson in predsednica Evropske komisije Urusula von der Leyen sta se med vikendom pogajala. Pozitiven zagon pogovorov je pomagal funtu, ker sta se strani dogovorili, da podaljšata pogovore glede odnosov v prihodnosti do konca oktobra. Poleg tega, rezultati indeksov storitev in gradbeništva, ki so bili boljši od pričakovanih, so potrdili rastoči trend funta.

Japonski jen se je malo spremenil in se je nihal med sentimentom nagnjenim k riziku in rastjo števila okužb s Covidom v mnogih delih Evrope in ZDA.

Na splošno je indeks dolarja močno obrnil smer, potem ko je predsednik Donald Trump bil izpuščen iz vojaške bolnišnice in se vrnil v Belo hišo, ker se je opomogel od koronavirusa.

Cena zlata je prejšnji teden končala na višjih ravneh, zaradi pričakovanj, da bodo natisnjeni novi dolarji in optimizma glede zakona o korona pomoči v ZDA.

Cena surove nafte je bila zelo volatilna prejšnji teden. Nafta je padla pod 37 dolarjev, ampak je potem narasla v ponedeljek in torek, zaradi pozitivnega občutka vlagateljev in zaradi novic, da se novi orkan tvori v Mehiškem zalivu. Poleg tega, stavka na norveških naftnih ploščadih v Severnem morju, kar je povzročilo izgubo več kot 330,000 sodov na dan, je dodatno podprla ceno nafte.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj