CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 78% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 12/10/2020 - 16/10/2020

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 14/10/2020

14 oktober, 2020
Tedenska analiza 14/10/2020 Ekonomski koledar

Skupna evropska valuta se je malo okrepila v primerjavi z dolarjem. Ameriški dolar je ostal na nizkih ravneh. V torek so zelo slabi podatki nemške ZEW ankete začeli izvajati močen pritisk na evro. Podobno je tudi sentiment nagnjen k tveganju zmanjšal, potem ko je Johnosn&Johnoson objavil, da se je njihova preiskava cepiva proti koronavirusu ustavila, zaradi nezaželenih učinkov pri nekaterih prostovoljcih.

Britanski funt je malo narasel v primerjavi z dolarjem. Optimizem zaradi zanje runde trgovskih pogajanj je povzročil rast funta. Ampak, blago stališče Banke Anglije, politične negotovosti in napredek pandemije v ZK so omejili rast. Ugoden izid trgovinskih pogajanj na vrhu EU, naj bi povzročil strmo rast funta.

Japonski jen se je malo spremenil, a se je v ponedeljek nekoliko okrepil v ponedeljek zaradi rasti števila okužb s koronavirusom po celem svetu.

Na splošno je ameriški dolar padel ponovno zaradi visokih pričakovanj, da bo neka vrsta fiskalne spodbude na koncu sprejeta v Kongresu ZDA.

Ameriški borzni indeksi so imeli korist od padca dolarja, pred sezono dobičkov, ki so začeli ta teden, medtem ko bodo prve velike banke, ki bodo objavile svoja poročila. Velike tehnološke delnice Applaea in Amazona so povzročile rast delnic na trgu, pred plasiranjem iPhone 12 in Prime day event(s) v torek.

Cena zlata se je malo spremenila, ampak je bila zelo volatilna. Pozitivna pričakovanja glede novega pritoka dolarja so povzročila rast zlata, medtem ko so negotovosti istočasno v ponedeljek in torek vršile pritisk.

Surova nafta je bila zelo volatilna prejšnji teden. Cene so narasle nad 41 dolarjev, a potem padle, zaradi skrbi glede vračanja zalog. Negativen pritisk se je pojavil potem, ko so se delavci vrnili na svoje platforme v Mehiškem zalivu po orkanu Delta, medtem ko so so norveški delavci vrnili na glavne morske platforme ter tako končali stavko. Članica OPEC, Libija, je v ponedeljek umaknila force majeure (forc emaˈʒə) s svojega naftnega polja Sharara, kar je povzročilo rast proizvodnje.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj