CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 78% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 19/10/2020 - 23/10/2020

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 21/10/2020

21 oktober, 2020
Tedenska analiza 21/10/2020 Ekonomski koledar

Skupna evropska valuta se je malo spremenila v primerjavi z dolarjem, a je bila zelo volatilna. Rast skrbi glede tveganega spornega volilnega izida v ZDA in strma rast okužb z novim koronavirusom, zaradi katerih bodo uvedli nove ukrepe sta podprli ameriški dolar. Ameriški pogovori o fiskalnih spodbudah so še vedno v središču pozornosti vlagateljev. Ampak je še vedno nejasno, ali bo prišlo do napredka na tej fronti, zato je par padel v začetku tega tedna.

Britanski funt je oslabel, ampak je bil zelo volatilen, premier Johnson je podaljšal rok, ki je prej bil 15. oktober, za pogovore z EU, kot zadnji poskus, da pride do urejenega Brexita. Bruselj je povedal, da je pripravljen pospešiti pogajanja. Ampak, post-Brexit pogovori so v težavah odkar je glavni britanski pogajalec David Frost v ponedeljek opozoril, da država ne vidi osnove za nadaljnje pogovore, razen če ne pride do temeljne spremembe v pristopu EU. Ta razvoj dogodkov in dejstvo, da so števila območja ZK ponovno zaprta, vršita pritisk na funt.

Japonski jen je malo oslabel ker so zbledela upanja, da bodo pogajanja med Demokrati in Republikanci glede fiskalnega stimula pripeljala do celovitega dogovora.

Ameriški indeksi so padli prejšnji teden. Visoke ocene tehnoloških titanov so vršile pritisk na cene delnic. Netflix in Tesla bosta objavila ta teden svoje rezultate.

Cena zlata se je malo spremenila. Visoka pričakovanja in negotovosti glede Kongresnega dotoka dolarja so spremenila ceno zlata v ozkem razponu.

Cena surove nafte se je malo spremenila, ampak je bila zelo volatilna. OPEC+ je imel tehnični sestanek v ponedeljek. Reuters je poročal, da je načrtoval rast proizvodnje od januarja, kar bo po potrebi spremenjeno, kar je dodatno podprlo ceno. Na drugi strani, rast števila natfnih vrtin v ZDA in rast proizvodnje v Libiji sta povzročili padec cene nafte.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj