CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 78% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 26/10/2020 - 30/10/2020

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 28/10/2020

28 oktober, 2020
Tedenska analiza 28/10/2020 Ekonomski koledar

Skupna evropska valuta se ja prejšnji teden malo spremenila. Nemški gospodarski sentiment je razočaral v ponedeljek, medtem ko je zdravstvena kriza v Evropi vedno resnejša pred srečanjem ECB o denarni politiki, ki bo v četrtek.

Kot po navadi je bil britanski funt zelo volatilen. Na začetku je narasel, a je hitro, v nekaj dneh, padel. Glavni evropski pogajalec Michel Barnier se je vrnil v London zaradi novega kroga pogajanj, kjer naj bi njegov tim ostal do srede. Upanja, da bo prišlo do pogodbe v zadnjem trenutku, so zelo močna.

Japonski jen se je okrepil, ker so se vlagatelji obrnili na sredstva varnega zatočišča. Velika rast okužb s koronavirusom po vsem svetu, s potencialom eksponentne rasti je vršila pritisk na tržni sentiment. Na splošno se je indeks ameriškega dolarja malo spremenil.

Ameriški indeksi so padli prejšnji teden. Demokrati in Republikanci še vedno imajo različna mnenja glede nove pogodbe od denarni spodbudi, ki bo najverjetneje sprejeta po volitvah, ki bodo 3. novembra. Velika tehnološka podjetja, ko so Amazon, Facebook in Alphabet bodo ta teden objavile svoje četrtletne rezultate.

Cena zlata se je malo spremenila, ker so se vlagatelji ustavili in poskusili predvideti rezultate predsedniških volitev v ZDA.

Cena surove nafte je prejšnji teden močno padla. Rekordno število novih okužb je prisililo nekatere države, da uvedejo nove omejitev in zmanjšajo mobilnost ljudi. Medtem pa je število naftnih vrtin v ZDA naraščalo, medtem ko se pričakuje, da bo libijska proizvodnja dosegla 1 milijon sodov na dan v prihodnjih tednih, pravi nacionalno naftno podjetje te države. Vendar pa je orkan Zeta, 11. orkan te sezone, prisilil energetska podjetja in pristanišča v ameriškem delu zaliva, da v torek ustavijo proizvodnjo, kar je podprlo ceno nafte.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj