CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 78% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 23/11/2020 - 27/11/2020

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 25/11/2020

25 november, 2020
Tedenska analiza 25/11/2020 Ekonomski koledar

Skupna evropska valuta se je prejšnji teden malo spremenila. Po eni strani je veto Madžarske in Poljske na nov proračun EU škodoval evru. Vendar je predsednik Donald Trump v ponedeljek pooblastil upravo državne službe (GSA) - da olajša prehod na novoizvoljenega predsednika Joeja Bidena. Novica je zagotovila, da bo izveden nemoten prehod, ki bo povečal tveganje glede razpoloženja in koristil evru.

Britanski funt se je okrepil zaradi pozitivnih ("Made in UK") cepiv in upanja na bo dosežen post-Brexit dogovor. Zdi se, da je osnutek trgovinskega sporazuma med EU in Združenim kraljestvom že pripravljen in že ocenjen (v GBP). Vendar se podpis dogovora še vedno pričakuje; torej saga se nadaljuje...

Japonski jen se je v ponedeljek okrepil, vendar je popustil, potem ko je AstraZeneca poročala, da je njeno cepivo 70-odstotno učinkovito. Zmanjšanje razlik v donosnosti med japonskimi obveznicami in obveznicami zahodnih držav je v zadnjih nekaj tednih povzročilo rast jena.

Ameriški delniški indeksi so se malo spremenili. Uspešna cepiva, prihodnje predsedovanje Joeja Bidena in Jennet Yellen (verjetno), ki je bila zadolžena za ministrstvo za finance, so razveselili vlagatelje. Vendar pa je mračno razpoloženje dodatno poraslo zaradi pandemije Covid-19.

Cene zlata so v ponedeljek in torek bile v prostem padcu, saj so izidi predsedniških volitev in novice o cepivih prinesle nov optimizem.

Cene surove nafte so še naprej naraščale. OPEC in njego (ruski) zaveznik sta očitno pripravljena naslednje leto podaljšati zmanjšanje ponudbe. Ameriški dolar je v ponedeljek padel na najnižjo vrednost, s čimer je podprl cene nafte. Poleg tega je mobilnost ljudi v ZDA po zadnjih podatkih še vedno precej visoka, medtem ko je število naftnih ploščadi prvič padlo v zadnjih 10 tednih.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj