CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 05/07/2021 - 09/07/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 07/07/2021

07 julij, 2021
Tedenska analiza 07/07/2021 Ekonomski koledar

EUR / USD se je prejšnji teden malo spremenil. Nepričakovano zvišanje stopnje brezposelnosti v ZDA kaže na to, da bo Fed počakal, preden zmanjša svoj program nakupa sredsev. To je ustavilo rast dolarja, ki je okreaval v prejšnjih tednih. Vendar so nemška tovarniška naročila in gospodarski kazalnik ZEW v torek močno razočarali in pozročili padec evra.

Britanski funt je konsolidiral. Novice o širjenju Delta različice Covida v Združenem kraljestvu in prenovljeni optimizem glede konca pandemije so povzročile padec razpoloženja trgovcev. Vlada Združenega kraljestva se je 19. julija odločila za popolno ponovno odprtje britanskega gospodarstva.

Japonski jen je bil zelo volatilen, vendar je teden v primerjavi z dolarjem končal nespremenjeno. Mešani podatki NFP so v torek, tretjič zapored, povzročili padec valutnega para USD/JPY.

Cena zlata je strmo narasla zaradi upadajočega dolarja in zaradi upanja, da višja brezposelnost prejšnji mesec pomeni, da bodo obrestne mere ostale na sedanji ravni do leta 2023.

Ameriški indeksi so dosegali nove najvišje vrednosti, saj je prilagodljiva politika centralne banke še naprej zagotavljala podporo, medtem ko se je strah pred stalno visoko inflacijo zmanjšal.

Cena nafte se je približila najvišji ravni v šestih letih, saj je zastoj OPEC ni dosegel sporazuma. Savdska Arabija je vztrajala pri povečanju proizvodnje za približno 400.000 sodov na dan vsak mesec do decembra, vendar so temu nasprotovali Združeni arabski emirati, kar je povzročilo odpoved že dolgotrajnega srečanja. Neuspeh pri povečanju količine nafte je še dodatno pospešil rast njene cene. Proizvodne kvote za avgust bodo verjetno ostale, kjer so, medtem ko bo povpraševanje naraščalo proti ravnem, na katerih je bilo pred pandemijo.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj