CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 19/07/2021 - 23/07/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 21/07/2021

21 julij, 2021
Tedenska analiza 21/07/2021 Ekonomski koledar

Evro je oslabel v primerjavi z dolarjem. V Španiji, na Portugalskem in na Nizozemskem je veliko okužb, poplave pa pustošijo po Nemčiji in Belgiji. V četrtek bo Evropska centralna banka prvič po objavi strateškega pregleda, ki je manj strog glede inflacije, imela redno srečanje v zvezi s svojo politiko.

Britanski funt je v torek močno oslabel in je testiral ravnen 1,36 s tendenco padca. Dnevnih okužb je bilo v zadnjih dneh 50.000, Velika Britanija je še vedno vztraja pri tem, da bo gospodarsko popolnoma odprla 19. julija.

Japonski jen je bil edina izjema v primerjavi z močjo dolarja in je ponovno odkril svojo tradicionalno privlačnost kot valuta varnega zatočišča zaradi pretresov na trgu, ki so se začeli v petek in se v ponedeljek postali močnejši.

Cena zlata se je malo spremenila. Rast inflacije v ZDA je rumeni kovini v četrtek pomagala doseči nove kratkoročne najvišje vrednosti. Po drugi strani pa je krepitev dolarja in veliko povpraševanje po ameriških državnih obveznicah držalo ceno zlata pod pritiskom blizu ravni 1.800 dolarjev.

Ameriški indeksi so prejšnji teden padli. Hitro širjenje različice Delta je povzročilo padec delniških indeksov navkljub solidnim rezultatom prihodkov, ki so jih objavila nekatera podjetja.

Cena nafte je bila prejšnji teden v prostem padcu in je padla več kot 10%. Ponovna oživitev pandemije in njen vpliv na svetovno rast sta v ponedeljek prestrašila trgovce z nafto. Naraščali so strahovi, da bo to vplivalo na povpraševanje po surovi nafti v prihodnjih tednih, ko bo OPEC + končno sprejel odločitev glede proizvodnih kvot. Naftni kartel se je odločil, da bo do konca leta 2021 začel povečevati proizvodnjo za 400.000 bpd, skupaj 2 milijona sodov.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj