CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 74% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 26/07/2021 - 30/07/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 28/07/2021

28 julij, 2021
Tedenska analiza 28/07/2021 Ekonomski koledar

Evro se je malo spremenil v primerjavi z dolarjem. Število okužb v Evropi še naprej narašča, vendar ne zelo hitro. Cepljenje na stari celini zelo dobro napreduje. Evropska centralna banka je obljubila, da bo bolj strpna do visokih stopenj inflacije v Evroobmočju.

Britanski funt se je okrepil v primerjavi z dolarjem. Britanski primeri okužb s Covidom se znižujejo že šesti dan zapored. Znanstveniki pa opozarjajo, da trenutna stopnja primerov še vedno odraža dejavnosti, ki so potekale pred "dnevom svobode" 19. julija.

Japonski jen se je v zadnjih dneh gibal v stabilnem obsegu, saj so sredstva varnega zatočišča bili kar popularni, kar je povzročilo večjo od povprečne volatilnosti

Ameriška centralna banka se bo sestala v sredo. Verjetno je prezgodaj, da bi Fed napovedal umik podpore, saj se številni Američani še niso vrnili na delovna mesta, Fed pa je pred kratkim nakazal, da ne mudi z zaostrovanjem politike. Fed bo verjetno ostal potrpežljiv zaradi hitrega naraščanja števila okužb s Covidom-19 v ZDA. Na splošno je ameriški dolar kot varna valuta imel koristi od vedno večje zaskrbljenosti.

Cena zlata se je malo spremenila. Po eni strani je naraščajoča inflacija v ZDA podpirla plemenito kovino, možnost zaostrovanja denarne politike zaradi visoke inflacije pa je oslabila privlačnost zlata.

Ameriški indeksi so še naprej naraščali in dosegli rekordne vrednosti, saj je odlična sezona zaslužka pokazala visoko donosnost ameriških podjetij. Ta teden je morda najpomembnejši za zaslužke, saj bodo svoja poročila objavila ena največjih tehnoloških podjetij, kot so Apple, Google, Microsoft in Amazon.

Cena nafte je prejšnji teden narasla. Trgovci upajo, da bo omejena ponudba in naraščajoča stopnja cepljenja izravnala vpliv rasti števila okužb s Covidom-19 na povpraševanje po gorivu. Podatki o cestnem prometu po vsem svetu kažejo, da ima rast okužb minimalen vpliv. Svetovni naftni trgi naj bi ostali v primanjkljaju tudi po tem, ko se je OPEC + pred kratkim odločil, da bo nekoliko povečal proizvodnjo.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj