CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 74% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 30/08/2021 - 03/09/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 01/09/2021

01 september, 2021
Tedenska analiza 01/09/2021 Ekonomski koledar

Evro se je okrepil v primerjavi z dolarjem. Predsednik ameriških Zveznih rezerv Jerome Powell je v petek sporočil, da se Fedu ne mudi z omejitvijo nakupa obveznic v višini 120 milijard (na mesec). Podatki o indeksu cen življenjskih potrebščin v Evroobmočju so bili precej višji od pričakovanih, so v torek pokazali podatki. To bi lahko ECB spodbudilo, da začne razmišljati o spremembi politike ničelnih obrestnih mer in posledično podprlo rastoči trend EUR/USD.

Britanski funt se je nekoliko okreval. Glavni gonilnik je bil oslabitev dolarja. Število okužb s COVID-19 v Združenem kraljestvu še vedno narašča. Vendar se število dnevnih okužb še vedno giblje okoli 30.000.

Japonski jen se je glede na dolar malo spremenil. Na splošno se je indeks dolarja močno umaknil, pritisk nanj pa je vršil tudi padec donosnosti ameriških državnih obveznic kot dodatni negativni dejavnik za dolar. V petek bodo v ospredju najnovejši podatki z ameriškega trga dela, saj je Fed izpostavil številko delovnih mest kot pomemben element svojih tekočih razprav.

Cena zlata je v petek močno narasla in presegla nad raven 1.800 in v ponedeljek in torek utrdila dobiček. Privlačnost zlata kot varnega zatočišča se je povečala, potem ko se je zaradi nenehnega širjenja variante Delta povečala zaskrbljenost glede oživitve svetovnega gospodarstva.

Ameriški indeksi so ponedeljek zaključili z rekordno visoko vrednostjo, saj je gostujoči govor Jeromea Powella v petek še naprej zagotavljal podporo cenam delnic.

Cena nafte se je prejšnji teden zvišala pred orkanom Ida, ki je v nedeljo v ZDA pristal kot orkan kategorije 4, ki je izničil najmanj 94% proizvodnje nafte in plina na morju v Mehiškem zalivu ter povzročil "katastrofalno" škodo na omrežju Louisiane. Po evakuaciji 288 platfor je v ZDA, se je proizvodnja zmanjšala za približno 1,72 milijonov sodov na dan. OPEC+ bo imel sestanek v sredo. Srečanje se bo verjetno nadaljevalo z julijskim načrtom za proizvodnjo 400.000 sodov na dan vsak mesec do decembra.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj
Zaprite

Bodite pozorni na praznično trgovanje za:

  • Ponedeljek, 11. oktober 2021 za praznik zahvalnosti v Kanadi.
  • V četrtek, 14. oktobra 2021, na praznik Chung Yeung Day v Hong Kongu.
Instrument 11.10.2021 14.10.2021 15.10.2021
VSE FOREX Redno Redno Redno
Indeksi
Hong Kong 50 Redno Zaprto Redno
CAD 60 Zaprto Redno Redno
Delnice
Canadian stock Zaprto Redno Redno
  • Zgornji časi se lahko spremenijo
  • Prosimo, upoštevajte: V primeru nizke likvidnosti v določenem instrumentu lahko Fortrade poveča razpone ali celo zapre instrument za trgovanje. Obvestila bodo izdana v zvezi s takšnimi spremembami urnika trgovanja.
  • Datumi pred tem praznikom in po njem imajo redni urnik trgovanja.
  • CFD so zapleteni Inštrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 74% računov vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
  • Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni Inštrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 80% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmisliti morate o tem, če razumete pogodbe za razliko in če si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar.