CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 74% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 13/09/2021 - 17/09/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 15/09/2021

15 september, 2021
Tedenska analiza 15/09/2021 Ekonomski koledar

Evro je oslabel v primerjavi z dolarjem. Zdi se, da Evropska centralna banka ne skrbi glede višje inflacije v Evroobmočju. Poleg tega je levosredinska stranka (SDP) utrdila svoj položaj v Nemčiji. Njihov vodja Olaf Schulz ni izključil koalicije z radikalno levico, kar je nekoliko vplivalo na skupno valuto.

Britanski funt se je kljub stalni napetosti post-Brexitovski napetosti med EU in Združenim kraljestvom rahlo zvišal. Britanska stran vztraja pri tem, da lahko še naprej krši severnoirski protokol. Odlične številke delovnih mest v Združenem kraljestvu pa so v torek potrdile še en padec stopnje brezposelnosti s 4,7% na 4,6%.

Japonski jen se je glede na dolar malo spremenil. Na splošno se je indeks dolarja zaradi nestanovitnosti malo spremenil.

Cena zlata se je prejšnji teden znižala in padla pod raven 1.800 pred objavo podatkov o ameriškem CPI (ki bojo objavljeni v petek).

Ameriški indeksi so se prejšnji teden znižali. Vlagatelji zdaj pričakujejo precejšen popravek na delniških trgih do konca leta, pri čemer so nekateri bolj optimistični glede globalnega gospodarskega okrevanja. Možen sprejem 3,5 -bilijonskega proračunskega paketa ameriškega predsednika Joea Bidenja podpira trg delnic.

Cena nafte se je prejšnji teden zvišala in v torek dosegla najvišjo raven v šestih tednih. Obstajs trah, da bi lahko novonastali orkan Nicholas (spet) pustošil po južnih obalah ZDA in grozil z obsežnimi poplavami in izpadi električne energije v Teksasu in Louisiani. Te novice so povzročile rast cene nafte nad raven 70. Poleg tega je Mednarodna agencija za energijo napovedala okrevanje povpraševanja do konca leta.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj
Zaprite

Bodite pozorni na praznično trgovanje za:

  • Ponedeljek, 11. oktober 2021 za praznik zahvalnosti v Kanadi.
  • V četrtek, 14. oktobra 2021, na praznik Chung Yeung Day v Hong Kongu.
Instrument 11.10.2021 14.10.2021 15.10.2021
VSE FOREX Redno Redno Redno
Indeksi
Hong Kong 50 Redno Zaprto Redno
CAD 60 Zaprto Redno Redno
Delnice
Canadian stock Zaprto Redno Redno
  • Zgornji časi se lahko spremenijo
  • Prosimo, upoštevajte: V primeru nizke likvidnosti v določenem instrumentu lahko Fortrade poveča razpone ali celo zapre instrument za trgovanje. Obvestila bodo izdana v zvezi s takšnimi spremembami urnika trgovanja.
  • Datumi pred tem praznikom in po njem imajo redni urnik trgovanja.
  • CFD so zapleteni Inštrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 74% računov vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
  • Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni Inštrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 80% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmisliti morate o tem, če razumete pogodbe za razliko in če si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar.