CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 27/09/2021 - 01/10/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 29/09/2021

29 september, 2021
Tedenska analiza 29/09/2021 Ekonomski koledar

Evro je oslabel v primerjavi z dolarjem. Rezultati volitev v Nemčiji so pokazali krepitev politike levice v "srcu evroobmočja". Za oblikovanje vlade v največjem evropskem gospodarstvu bodo morda potrebni meseci. Poleg tega je pomanjkanje plina goreči problem. Po drugi strani se je dosnost ameriških državnih obveznic povečala. 10-letne obveznice ponujajo donose veliko nad 1,50%.

Britanski funt se je malo spremenil, vendar je pokazal visoko volatilnost. Guverner Banke Anglije Bailey je izjavil, da se obrestne mere lahko zvišajo pred zaključkom programa nakupa obveznic. Britanska vojska je pripravljena dostaviti bencin na bencinske črpalke, saj je zaradi pomanjkanja voznikov tovornjakov bencinskim črpalkam primanjkalo zalog goriva.

Japonski jen je oslabil glede na dolar zaradi naraščajočih donosov ameriških državnih obveznic. Na splošno se je ameriška valuta močno okrepila, indeks dolarja je v torek presegel raven 93.

Cena zlata se je znižala, potem ko so se prejšnji teden povečali donosi ameriških državnih obveznic. Zvezne rezerve so naznanile možen premik k zmanjšanju programa nakupa obveznic v višini 120 milijard dolarjev na mesec od novembra, okvirno do sredine leta 2022.

Ameriški delniški indeksi so si opomogli, vendar niso veliko narasle. Ostro stališče Feda, visoke vrednosti delnic in pretresi na kitajskem trgu so vršili negativen pritisk na indekse. Drugo največje kitajsko nepremičninsko podjetje ostaja v hudi finančni stiski, medtem ko naraščajoče svetovno povpraševanje in pomanjkanje premoga povzročata izpad električne energije na visoko industrializiranem severovzhodu Kitajske, kar ima negativen vpliv.

Cena nafte je prejšnji teden močno narasla. Povpraševanje prehiteva ponudbo in izčrpava zaloge ob upadu svetovne ponudbe energije. Uvedba cepiv, padec zalog v ZDA, znaki, da se Japonska in Sydney ponovno odpirata, potem ko je pandemija stopila v mirno obdobje, lahko podprejo ceno nafte.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj