CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 72% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 04/10/2021 - 08/10/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 06/10/2021

06 oktober, 2021
Tedenska analiza 06/10/2021 Ekonomski koledar

Evro je oslabel v primerjavi z dolarjem. Skrbi zaradi višjih stroškov energije v Evropi, zgornje meje dolga ZDA in prezadolženih kitajskih razvijalcev nepremičnin so vršili pritisk na razpoloženje in znižali skupno evropsko valuto.

Funt, ki se nahaja na območju pretirane prodaje, se je orekpil v primerjavi z dolarjem. Britanske bencinske črpalke naj bi po pomoči britanske vojske občutile nekaj olajšanja. Nekdanji glavni pogajalec Velike Britanije za EU David Frost je ponovil stališče Združenega kraljestva, da severnoirski protokol, dogovorjen z EU, ni izvedljiv. Krepitev funta je kljub poslabšanju odnosv znak moči.

Potem ko se je prejšnji teden, prvič v letu 2021, povzpel nad 112, se je valutni par USD/JPY konsolidiral nad 111 zaradi naraščajočih donosov ameriških državnih obveznic. Na splošno se ameriška valuta giblje okoli enoletnega maksimuma pred ključnim petkovim poročilom o plačah.

Cena zlata se je okrepila. Ameriški predsednik Joe Biden je opozoril, da bi lahko država v dveh tednih zapadla v težave z odplačilom svojega dolga, če republikanci ne bodo sodelovali pri zvišanju ali odpravi zgornje meje dolga.

Ameriški delniški indeksi so še naprej padali. Naraščajoči donos ameriških obveznic je sprožil prodajo tehnoloških delnic, h kateri so pripomogle tudi turbulence, ki jih poganja Facebook.

Cena nafte se je prejšnji teden močno zvišale, WTI je dosegel najvišjo raven od leta 2014. OPEC+ je sporočil, da se je odločil omejiti zaloge surove nafte. Ohranil je dogovor o postopnem povečevanju proizvodnje nafte, in sicer za 400.000 sodov na dan, pri čemer je prezrl pozive Združenih držav in Indije, naj okrepi proizvodnjo ob okrevanju svetovnega gospodarstva. Kljub pritisku na povečanje proizvodnje je bil OPEC+ zaskrbljen, da bi četrti svetovni val trenutne pandemije lahko prizadel okrevanje povpraševanja.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj