CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 18/10/2021 - 22/10/2021

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 20/10/2021

20 oktober, 2021
Tedenska analiza 20/10/2021 Ekonomski koledar

Evro se je okrepil v primerjavi z padajočim dolarjem. Uradnik ECB Francois Villeroy de Galhau je v torek opozoril, da ni razloga, da bi ECB razmišljala o zvišanju obrestnih mer do konca naslednjega leta. To je omejilo potencialno rast EUR/USD.

Britanski funt se je močno okrepil, potem ko je guverner Angleške centralne banke Andrew Bailey namignil zvišanje obrestnih mer z namenom zmanjšanja rasti inflacije v Veliki Britaniji. Premier Boris Johnson je obljubil, da bo rešil spor z EU glede protokola o Severni Irski.

USD/JPY se je povzpel na najvišjo raven od konca leta 2018 in se umiril nad vrednostjo 114. Indeks ameriškega dolarja se je znizal po slabših podatkih o industrijski proizvodnji, ki so bili objavljeni v torek, in ublažili pričakovanja trdega stališa FEDa ob naslednjem srečanju (ki bo v začeteku novembra).

Cena zlata se je zvišala in bila zelo volatilna. V torek se je gibala okoli 1.780 dolarjev.

Ameriški delniški indeksi so se z začetkom sezone zaslužkov zvišali. Velike investicijske banke so prejšnji teden objavile odlične četrtletne rezultate, medtem ko naj bi proizvajalec električnih avtomobilov Tesla v četrtek objavil svoje finančno poročilo.

Cena nafte je prejšnji teden še naprej naraščala, saj svetovno povpraševanje še vedno prispeva k pomanjkanju energije po vsem svetu. Vse večje pomanjkanje energije, premoga in zemeljskega plina ter hladno vreme na severni polobli povzročajo rast cene nafte. Po drugi strani so države OPEC+ zadovoljne s sedanjim stanjem, saj so se njihovi dolarski prihodki dramatično povečali.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj