CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 27/06/2022 - 01/07/2022

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 29/06/2022

29 junij, 2022
Tedenska analiza 29/06/2022 Ekonomski koledar

Potem ko je prejšnji teden padel na nizke ravni, se je evro v primerjavi z dolarjem rahlo dvignil. Ta teden je na Portugalskem potekal forum ECB, ki so se ga udeležili vodje glavnih centralnih bank. ECB lahko na julijski seji o denarni politiki razkrije novo shemo odkupa obveznic, da se omeji donos/razpon.

Britanski funt se je komaj spremenil v primerjavi z dolarjem in je ostal umirjen. Ministrica za zunanje zadeve Združenega kraljestva Liz Truss je dejala, da Združeno kraljestvo ne bo nehalo uporabljati 16. člen. Predlog protokola Severne Irske je prešel svojo prvo oviro kljub hudim kritikam nekaterih konzervativnih podpornikov, vključno z nekdanjo premierko Thereso May, ki je dejala, da je ta poteza nezakonita in nepotrebna.

Japonski jen se je utrdil v primerjavi z dolarjem, kar potrjuje njegovo dolgoročno slabitev. Dolarski indeks nasplošno gibal pod 103 točkami zaradi rahlega pozitivnega premika v občutku za tveganje in zaradi višjih donosov.

Cena zlata se je gibala v ozkem razponu okrog ravni 1,830$. Zaskrbljenost zaradi svetovne gospodarske upočasnitve po celem svetu in agresivne denarne politike večjih centralnih bank je povzročila volatilnost, vendar v ozkem trgovinskem razponu.

Vsi glavni ameriški borzni indeksi so se prejšnji teden izboljšali, po velikem padcu, ki se je zgodil pred tednom dni. Dow Jones industrijsko povprečje se je dvignilo za 5%, S&P 500 je skočil za 6%, da bi se izognil tritedenskim izgubam, tehnološki Nasdaq Composite pa je pridobil 7%.

Cena nafte se je zvišala prejšnji teden, potem ko se je obet za še manjšo oskrbo razširil na trgu, saj je Skupina sedmih držav obljubila, da bo zaostrila pritisk na uvoz nafte iz rusije. Libija in Ekvador sta poleg težav z oskrbo opozorila na morebitno zmanjšanje svetovne oskrbe zaradi političnih nemirov in težav v njunih državah. V torek se je cena WTI nafte ponovno gibala nad ravnjo 110. OPEC+ se bo sestal v četrtek in razpravljal o proizvodnih kvotah.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj