CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 06/05/2024 - 10/05/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 15/05/2024

15 maj, 2024
Tedenska analiza 15/05/2024 Ekonomski koledar

EUR/USD se je povečal. Uspešnost nemškega gospodarstva v začetku leta je bila močnejša od pričakovane, poroča Nemški gospodarski inštitut.

Britanski funt se je zmanjšal kljub podatkom o BDP, ki so bili boljši od pričakovanih. Banka Anglije se je odločila ohraniti obrestne mere na 5,25 %.

USD/JPY se je povečal po tem, ko je guverner Banke Japonske Ueda v sredo izjavil, da bi padec jena lahko sprožil še eno zvišanje obrestnih mer.

Cena zlata se je močno zvišala in dosegla najvišjo vrednost v treh tednih. Rast se je zgodila zaradi umika Izraela s pogajanj o premirju s Hamasom. Izrael naj bi začel z drugo fazo svojega delovanja v mestu Rafah.

Večina delniških indeksov je teden končala na višji ravni, čeprav so tehnološke delnice nekoliko padle. Reddit je v sezoni objavljanja finančnih poročil objavil svoje. Rezultati so bili boljši od pričakovanih. Proizvajalec čipov ARM je objavil pozitiven zaslužek, vendar so obeti za prihodnost razočarale trgovce.

Cena nafte je rahlo padla v nestanovitnem tednu, in je zabeležila tako skoraj dvomesečno najnižjo vrednost kot tudi devetdnevno najvišjo vrednost. V torek je ameriška administracija napovedala, da bo začela polniti svoje strateške rezerve nafte z nakupom 3 milijonov sodov.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj