CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 03/06/2024 - 07/06/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 12/06/2024

12 junij, 2024
Tedenska analiza 12/06/2024 Ekonomski koledar

EUR/USD je močno padel, ker je Evropska centralna banka znižala obrestne mere prvič v petih letih. Banka je znižala obrestne mere za 0,25 % na 4,25 % in dejala, da so se obeti za inflacijo izboljšali.

Britanski funt je padel, ker se je konec tedna dolar povečal v primerjavi z večino drugih valut. Rast dolarja je posledica objave podatkov o NFP, ki so bili višji od pričakovanih.

Valutni par USD/JPY se je padel, v začetku tedna pa je zabeležil najnižjo raven v skoraj treh tednih. Guverner Banke Japonske Ueda je v četrtek izjavil, da se banka premika proti izhodu iz cikla denarne spodbude.

Cena zlata je v petek po objavi podatkov o NFP padla na najnižjo raven v več kot enem mesecu. Zlato je začelo upadati zaradi poročil, da bo Kitajska po 18 mesecih nakupa prenehala kupovati zlate rezerve.

Delniški indeksi so se povečali, saj se je indeks S&P 500 v petek približal najvišji vrednosti vseh časov. Proizvajalec čipov z umetno inteligenco NVIDIA je premagal podjetje Apple in postal drugo najbolj dragoceno javno podjetje na svetu z več kot 3 bilijoni dolarjev. Razdelitev delnic NVIDIA se potekala v petek.

Cena nafte je sredi tedna padla na najnižjo raven v skoraj štirih mesecih. Toda izgube nafte so bile upočasnjene z novico, da bi Savdska Arabija in Rusija lahko revidirali dogovor OPEC in potencialno podaljšali zmanjšanje proizvodnje, če trg ne bo uravnotežen.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj