CFD so zapleteni instrumenti in predstavljajo tveganje za hitro izgubijo denarja, zaradi finančnega vzvoda. 77% maloprodajnih računov investitorjev izgubi denar pri trgovanju CFD s tem ponudnikom. Morate pretehtati, ali si lahko privoščite, da prevzamete veliko tveganje za izgubo svojega denarja.
Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 76% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, če si lahko privoščite prevzem tveganja pred izgubo denarja.

Tedenska analiza

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji - 10/06/2024 - 14/06/2024

Tedenski pregled za trgovanje s CFD-ji 19/06/2024

19 junij, 2024
Tedenska analiza 19/06/2024 Ekonomski koledar

EUR/USD je ta teden upadal in dosegel pettedenski minimum, saj so bili ameriški podatki v središču pozornosti. Podatki o inflaciji v ZDA, ki so bili nižji od pričakovanih, so pokazali začetni padec vrednosti dolarja.

Britanski funt se je zmanjšal in zabeležil enomesečno najnižjo vrednost, ker so bili podatki o BDP Združenega kraljestva v skladu s pričakovanji. Večina drugih podatkov iz Združenega kraljestva je bila prejšnji teden nižja od pričakovanj, kar kaže na to, da se gospodarstvo morda upočasnjuje.

USD/JPY se je povečal in dosegel najvišjo vrednost v šestih tednih. V četrtek je Banka Japonske ohranila obrestne mere na 0,1 % in izjavila, da se odmika od svoje ultra ohlapne denarne politike.

Cena zlata se je povečala, ker so se napetosti na Bližnjem vzhodu povečale, potem ko je Izrael prizadel obsežen raketni napad Hezbolaha. Zvezne rezerve so v sredo ohranile obrestne mere na 5,5 %, vendar trgi trenutno pričakujejo, da se bodo obrestne mere septembra znižale.

Cena delniških indeksov se je povečala, Nasdaq pa je dosegel ponavljajoče se najvišje vrednosti. Cena delnic podjetje Apple je poskočila po zaključku dogodka za razvijalce. Delničarji Tesle so glasovali za odobritev paketa prejemkov za generalnega direktorja Elona Muska, vrednega 56 milijard dolarjev. Musk ima zdaj v lasti približno 23% podjetja Tesla.

Cena nafte se je zvišala po mesečnem poročilu OPEC-a, v katerem je navedeno, da bo povpraševanje po nafti letos ostalo močno. Goldman Sachs je napovedal tudi potencialno povečanje povpraševanja po nafti v ZDA to poletje zaradi potovalne sezone.

Delite z Vašo mrežo
Pripravljeni na trgovanje?Začnite zdaj