CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 72% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Analiza javore

Analiza javore për ndryshimet e CFD's - 12/04/2021 - 16/04/2021

Analiza javore për ndryshimet e CFD's 14/04/2021

14 Prill, 2021
Analiza javore 14/04/2021 Kalendari Ekonomik

Euro rimëkëmb në krahasim me dollarin javën e kaluar. Shpresat për një vaksinim të shpejtë në Gjermani, Francë dhe Itali dhe shenjat e hershme që vaksinimi (ngadalë) po shpejtohet kanë mbështetur euron. BE-ja ka në plan të vaksinojë shumicën e qytetarëve të saj deri në këtë verë.

Paundi britanik u dobësua pak në krahasim me dollarin. Nga njëra anë, monedha britanike përfitoi të hënën nga një rihapje graduale e restoranteve, bareve, palestrave etj., ndërsa nga ana tjetër, shifrat e PBB-së në Mbretërinë e Bashkuar zhgënjyen të martën duke rënë më shumë sesa pritej.

Jeni japonez u rimëkëmb javën e kaluar pasi interesi i obligacioneve amerikane ra më tej. Në përgjithësi, indeksi i dollarit ra, por u konsolidua rreth nivelit 92 pikë.

Kjo ndihmoi që çmimi i arit të rimëkëmbet dhe metali i çmuar lëviz përsëri mbi nivelin e 1,700 $ në rangun 1,730 $ - 1,750 $.

Indekset Dow Jones dhe S&P 500 po konsolidojnë nivelet e larta të të gjitha kohërave, ndërsa Nasdaq iu afrua lartësisë më të lartë të të gjitha kohërave, të arritur në mes të shkurtit. Shifrat e inflacionit amerikan për muajin mars treguan se nivelet kritike akoma nuk janë arritur. Kjo i siguroi investitorët se Fed do të mbajë normën e saj të interesit në nivelet aktuale të ulëta në të ardhmen e parashikueshme.

Çmimi i naftës u ndryshua pak pak javën e kaluar duke lëvizur në nivele pak më të larta. Lëvizja e Jemenit, Houthi, e lidhur me Iranin gjuajti 17 dronë dhe dy raketa balistike në objektiva në Arabinë Saudite, duke përfshirë objektet e kompanisë Saudi Aramco. Ekonomia kineze dhe konsumi i naftës janë të forta. Nga ana tjetër, infeksionet me koronavirusin vazhdojnë të rriten në Evropë, Brazil dhe Indi, duke nxitur frikën e një rimëkëmbjeje të ngadaltë të kërkesës. Vaksinimi në Evropë është ende i ngadalshëm, por përshpejtohet.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani
Afër

Jini të vetëdijshëm për orët e tregtimit të pushimeve për:

  • Festa bankare e fillimit të majit: Mbretëria e Bashkuar, e hënë 03 maj 2021.
Instrumenti 03.05.2021 04.05.201
TE GJITHA FOREX I rregullt I rregullt
Indekset
UK 100 Mbyllur I rregullt
Equity
Equities UK Mbyllur I rregullt
  • Dita e Sukesit: Suedia, Norvegjia dhe Finlanda, e enjte 13 maj 2021.
Instrumenti 12.05.2021 13.05.2021 14.05.2021 17.05.2021
TE GJITHA FOREX I rregullt I rregullt I rregullt I rregullt
Equity
Equities Stockholm Mbyllur Mbyllur Mbyllur Mbyllur
Equities Helsinki Mbyllur Mbyllur Mbyllur Mbyllur
Equities Oslo Mbyllur Mbyllur Mbyllur Mbyllur
  • Hari Raya Puasa, e enjte, 13 maj 2021 në Singapor.
  • Ditëlindja e Budës, e enjte 19 në Hong Kong.
Instrumenti 13.05.2021 14.05.2021 19.05.2021 20.05.2021
TE GJITHA FOREX I rregullt I rregullt I rregullt I rregullt
Indekset
Hong Kong 50 I rregullt I rregullt Mbyllur I rregullt
CHINA 50 Mbyllur I rregullt I rregullt I rregullt
  • Ju lutemi vini re se të gjitha kohët e treguara janë GMT
  • Kohët e mësipërme mund të ndryshojnë
  • Ju lutemi vini re se në rast të likuiditetit të ulët në një Instrumenti specifik FX ose metalesh, DR mund të zgjerojë spread-in dhe madje të mbyllë Instrumentiin për tregtim - çdo ndryshim i këtij karakteri do të njoftohet paraprakisht nga DR.
  • CFD-të janë Instrumentie komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 72% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
  • CFD-të janë Instrumentie komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. Shumica e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë kontratat e përdorura me leva dhe nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.