CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Analiza javore

Analiza javore për ndryshimet e CFD's - 06/09/2021 - 10/09/2021

Analiza javore për ndryshimet e CFD's 08/09/2021

08 Shtator, 2021
Analiza javore 08/09/2021 Kalendari Ekonomik

Euro u rimëkëmb në krahasim me dolliarn. Rritja e inflacionit në Eurozonë në një nivel më të lartë në 10 vite prej 3% nxiti retorikë të ashpër nga zyrtarët e BQE-së. Kjo i dha mbështetje monedhës së përbashkët përpara takimit të BQE-së mbi politikën monetare të enjten. Është e paqartë nëse ka një shumicë në Këshillin Drejtues të BQE-së në lidhje me zvogëlimin gradual të stimulit monetar të bankës qendrore të BE-së.

Paundi britanik u rrit paksa për shkak të dobësisë së dollarit. Mbretëria e Bashkuar dhe BE-ja zgjatën periudhën e provës pas Brexit-it për Irlandën e Veriut, që siguroi rritje të paundit, ndërsa nga ana tjetër, numri ditor i infeksioneve me Covid-19 në Mbretërinë e Bashkuar tejkaloi 40,000. Jeni japonez u ndryshua pak në krahasim me dollarin. Në përgjithësi, indeksi i dollarit ra, por u rimëkëmb ndjeshëm të martën, duke përfituar nga rimëkëmbja e rendimentit të bonove të thesarit amerikan.

Çmimi i arit e tejkaloi nivelin 1,830 të premten për shkak të raport të vendeve të punës në SHBA, i cili ishte më i keq sesa pritej. Sidoqoftë, çmimi i arit po tërhiqet drejt 1800 dollarëve, sepse fokusi mbetet në rezultatin e takimit të BQE-së të enjten.

Indekset amerikane përfunduan në nivele rekorde sepse mbështetja e vazhdueshme monetare nga Rezerva Federale e SHBA-së është ende opsioni i paracaktuar në të ardhmen.

Çmimi i naftës ndyshoi pak javën e kaluar. Arabia Saudite uli ndjeshëm çmimet e kontratës së naftës së papërpunuar për blerësit nga Azia, gjë që ngjalli frikë nga kërkesa më e ulët. Sidoqoftë, të dhënat e forta ekonomike kineze kufizuan humbjet të martën dhe siguruan mbështetje për çmimin e naftës. Më shumë se 80% e prodhimit të naftës në Gjirin e Meksikës mbeti i mbyllur pas uraganit Ida, ndërsa OPEC+ mbetet i vendosur ta rritë prodhimin me 400,000 bpd në shtator.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani
Afër

Jini të vetëdijshëm për orët e tregtimit të pushimeve për:

  • E hënë, 11 tetor 2021 për Festën e Falenderimeve në Kanada.
  • E enjte, 14 tetor 2021 për festën e Ditës Chung Yeung në Hong Kong.
Instrumenti 11.10.2021 14.10.2021 15.10.2021
TE GJITHA FOREX I rregullt I rregullt I rregullt
Indekset
Hong Kong 50 I rregullt Mbyllur I rregullt
CAD 60 Mbyllur I rregullt I rregullt
Equity
Canadian stock Mbyllur I rregullt I rregullt
  • Kohët e mësipërme mund të ndryshojnë
  • Ju lutemi vini re: Në rast të likuiditetit të ulët në një instrument specifik, Fortrade mund të zgjerojë diferencat ose madje të mbyllë instrumentin për tregtim. Njoftimet do të lëshohen në lidhje me çdo ndryshim të tillë në orarin e tregtimit.
  • Datat para dhe pas kësaj feste kanë orarin e rregullt të tregtimit.
  • CFD-të janë Instrumentie komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
  • CFD-të janë Instrumentie komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 80% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë kontratat e përdorura me leva dhe nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.