CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 72% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Analiza javore

Analiza javore për ndryshimet e CFD's - 27/09/2021 - 01/10/2021

Analiza javore për ndryshimet e CFD's 29/09/2021

29 Shtator, 2021
Analiza javore 29/09/2021 Kalendari Ekonomik

Euro u dobësua në krahasim me dollarin. Rezultatet e zgjedhjeve në Gjermani kanë treguar forcimin e politikës së krahut të majtë në "zermën e eurozonës". Formimi i qeverisë mund të zgjasë disa muaj në ekonominë më e madhe evropiane. Për më tepër, mungesat e gazit janë një çështje e mprehtë. Nga ana tjetër, rendimenti i obligacioneve shtetërore të SHBA-së u rritën ndjeshëm. Obligacionet 10-vjeçare ofrojnë rendimente shumë mbi 1.50%.

Paundi britanik u ndryshua pak, por shfaqi paqëndrueshmëri të lartë. Guvernatori i Bankës së Anglisë Bailey deklaroi se normat e interesit mund të rriten para përfundimit të programit të blerjes së bonove. Ushtria e Mbretërisë së Bashkuar është e përgatitur të dërgojë benzinë në stacionet e benzinës pasi mungesa e drejtuesve të kamionëve bëri që stacionet e benzinës të mos janë të furnizuara me karburant.

Jeni japonez u dobësua në krahasim me dollarin për shkak të rritjes së rendimentit të bonove qeveritare amerikane. Në përgjithësi, monedha amerikane u forcua fuqishëm dhe indeksi i dollarit e tejkaloi nivelin e 93 të martën.

Çmimi i arit ra ndërsa rendimenti i obligacioneve shtetërore të SHBA-së u rrit javën e kaluar. Rezerva Federale amerikane ka sinjalizuar një lëvizje të mundshme drejt zvogëlimit të programit të saj të blerjes së obligacioneve prej 120 miliardë dollarë në muaj nga nëntori, paraprakisht deri në mesin e 2022.

Indekset e aksioneve amerikane u rimëkëmben, por nuk u rritën shumë. Qendrimi i ashpër të Fed-it, vlerësimet e larta të aksioneve dhe trazirat në tregun kinez kanë bërë presion negativ në indekse. Kompania e dytë më e madhe e pasurive të paluajtshme në Kinë mbetet në gjendje të rëndë financiare, ndërsa kërkesa globale në rritje dhe mungesa e qymyrit rezultoi në ndërprerje të energjisë në verilindjen e Kinës, e cila është shumë të industrializuar, që ka një ndikim negativ.

Çmimi i naftës u rrit ndjeshëm javën e kaluar. Kërkesa e po tejkalon ofertën, duke zvogëluar rezerva në mes të një krize globale të energjisë. Përhapja e vaksinave, rënija e rezervave në Amerikë, shenja që Japonia dhe Sidnei po rihapen pasi pandemia hyri në një fazë të ngadaltë, po mbështesin çmimin e naftës së papërpunuar.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani