CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 78% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Евро-Долар Анализи

Утрински анализи за CFD инструментите 29/10/2020

Фундаментални анализи

29 October, 2020

Валутниот пар EUR/USD утрово се искачи повисоко на околу 1,1751. Еврото во средата изгуби многу вредност. Зголемените случаи на Коронавирусот во Европа и економските ограничувања што доаѓаат со нив ги истеруваат трговците од ризичните валути и влегуваат во американски долар. Неуспехот на Американскиот конгрес да произведе уште еден предлог-закон за стимулации пред изборите следната недела исто така му помага на доларот. Податоците беа релативно безначајни од двете страни на Атлантикот. Германскиот индекс на цените на увозот за септември порасна за 0,3%, месец за месец, и падна за 4,3%, од година во година. Во Соединетите држави, Залихите на мало со исклучок на „Автомобили“ за септември пораснаа за 0,9%. Залихите на големо паднаа за 0,1%, месец за месец.

Техничка анализа

Евро-Долар Анализи Техничка анализа 29/10/2020
Time Frame: 1 hour

EURUSD Табела на подршка и отпор - 29/10/2020

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 1.1800 Daily R2
Линија на отпор 1 1.1781 Daily R1
Линија на подршка 1 1.1730 Daily S1
Подршка 2 1.1711 Daily S2

EURUSD Табела на индикатори - 29/10/2020

Индикатор Сигнал
SMA 20 Продај
SMA 50 Продај
SMA 100 Продај
MACD( 12;26;9) Продај
RSI (14) Купи
Stochastic ( 9;6;3) Купи

EURUSD Индикатор / Табела - 29/10/2020

Индикатор/Временски период Ден - ПродајНедела - КупиМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Продај КупиКупи
RSI (14) Купи КупиКупи
SMA 20 Продај КупиКупи

EURUSD 29/10/2020 - Референтна цена : 1.1755

Продај
Simple Moving AverageКупи (0)Продај (3)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (2)Продај (1)
Споделете преку вашата мрежа
Евро - Американски долар Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега