CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 77% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 76% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
Пребарувај

Нафта Анализи

Утрински анализи за CFD инструментите 19/07/2024

Фундаментални анализи

19 јули, 2024
Суровата нафта денеска се тргува на азиската сесија под нивото од 81 долар.
Нафтата беше под притисок откако индексот на американскиот долар се искачи втора последователна сесија по посилните од очекуваните податоци за американскиот пазар на труд и производство на почетокот на неделата. Посилната зелена валута ја намалува побарувачката за нафта деноминирана во долари од инвеститорите кои поседуваат други валути. Во меѓувреме, недостатокот на конкретни стимулативни мерки од водечкиот увозник на нафта Кина влијаеше на цените на суровата нафта.

Техничка анализа

Нафта Анализи Техничка анализа 19/07/2024
Time Frame: 1 hour

CRUDEOIL Табела на подршка и отпор - 19/07/2024

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 81.78 Daily R2
Линија на отпор 1 81.30 Daily R1
Линија на подршка 1 80.02 Daily S1
Подршка 2 79.54 Daily S2

CRUDEOIL Табела на индикатори - 19/07/2024

Индикатор Сигнал
SMA 20 Продај
SMA 50 Продај
SMA 100 Продај
MACD( 12;26;9) Неутрално
RSI (14) Продај
Stochastic ( 9;6;3) Продај

CRUDEOIL Индикатор / Табела - 19/07/2024

Индикатор/Временски период Ден - ПродајНедела - КупиМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Неутрално КупиКупи
RSI (14) Продај НеутралноНеутрално
SMA 20 Продај КупиКупи

CRUDEOIL 19/07/2024 - Референтна цена : 80.65

Продај
Simple Moving AverageКупи (0)Продај (3)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (0)Продај (2)
Споделете преку вашата мрежа
Crude OIL Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега