CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 78% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

USA500 Анализи

Утрински анализи за CFD инструментите 01/12/2020

Фундаментални анализи

01 декември, 2020

Индексот САД 500 заврши на пониско ниво во понеделникот, бидејќи инвеститорите добија профит по острата сесија во последните неколку недели, што доведе до најдобриот индекс во ноември досега. Ребалансот на портфолиото на крајот на месецот се претвори во слабост во понеделникот, велат аналитичарите, бидејќи инвеститорите исплатија добивки по силниот месец обележан со ажурирања на вакцините против COVID-19 кои напредуваат и се надеваат на брз економски скок следната година. Свртеноста кон енергијата, индустриските и финансиските средства, што се очекуваше од многу инвеститори да биде подобра, бидејќи економијата закрепнува од падот, оствари добивка од скоро 11% за S&P 500 во ноември. По експлозијата во инфекции и деловни ограничувања овој месец што го закочи закрепнувањето на пазарот на трудот во САД, фокусот се префрли на обраќањето во вторникот од страна на претседателот на ФЕД Џером Пауел пред банкарскиот комитет на Сенатот, Беж книгата на ФЕД во средата и месечниот извештај за работните места во петокот.

Техничка анализа

USA500 Анализи Техничка анализа 01/12/2020
Time Frame: 1 hour

USA500 Табела на подршка и отпор - 01/12/2020

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 3680.95 Daily R2
Линија на отпор 1 3669.11 Daily R1
Линија на подршка 1 3637.53 Daily S1
Подршка 2 3625.69 Daily S2

USA500 Табела на индикатори - 01/12/2020

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Купи
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Купи
Stochastic ( 9;6;3) Купи

USA500 Индикатор / Табела - 01/12/2020

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - КупиМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Купи КупиКупи
RSI (14) Купи КупиКупи
SMA 20 Купи КупиКупи

USA500 01/12/2020 - Референтна цена : 3653.32

Купи
Simple Moving AverageКупи (3)Продај (0)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (3)Продај (0)
Споделете преку вашата мрежа
USA500 Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега